Маслата натурални “убийци” на стриите

Кокосово и рициново масло изглаждат кожата

Наравно с целулита, стриите са едно от нещата, които не искаме да виждаме по кожата си, особено с наближаването на плажния сезон.

За щастие се очертава, че все пак ще можем да облечем банските това лято. И очевидно искаме да се погрижим да изглеждаме перфектно.

Но застраховани срещу естетичните проблеми като стриите целулита няма. Макар и да не се проявяват винаги, стриите съпътстват както мъжете, така и дамите, независимо дали са с повече подкожни мазнини, или са с тънка фигура.

Маслата натурални "убийци" на стриите

А какво точно са те? Стриите се появяват, когато средният слой на кожата (дермис) се опъва до степен, която неговата еластичност не може да понесе или иначе казано, при рязко напълняване.

Експертите смятат, че е почти невъзможно да премахнем вече появилите се стрии, затова трябва да вземем мерки още преди да са се появили. И все пак натуралните продукти могат да решат много проблеми с красотата, включително и стриите. Маслената баня е това, което може да смекчи неестетичните видими резки по кожата ни.

Маслата натурални "убийци" на стриите

В растителните масла (като кокосовото, рициново, както и в зехтина) можем да открием спасението. Специалистите обясняват тяхното действие с това, че имат свойството да овлажняват кожата и да я изглаждат.

Те съветват да загреете малко от избраното масло и всяка вечер да масажирате засегнатата кожа. Топлината позволява на порите да се отворят и да абсорбират маслото по-добре. Ако го правите редовно, съвсем скоро ще можете да се похвалите с по-еластична, хидратирана и гладка кожа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари
Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2023

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари

Любовта е във въздуха, както и в маникюра, акцентиращ на строго миниатюрните романтични декорации.

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.