Beauty : Съвети & тенденции20 ФЕВРУАРИ 2017

Mani Monday: 7 тенденции от седмицата на модата в Ню Йорк

Тези красиви нокти можем да носим и в ежедневието си!

През годините сме изпробвали какви ли не вариации на този тип лак, но ноктите на моделите на Tanya Taylor отново ни накараха да се влюбим в него. Малко по-дълбокото и по-заоблено нанасяне, плюс контрастния цвят, придават на този стил доста по-младежко и по-модерно излъчване.

Друга вариация на комбинирането на два цвята, която се постига лесно, е тази, при която границата е рязка и минава точно през средата на нокътя. Такива бяха ноктите при Prabal Gurung, решени в пастелни цветове, които притъпяват рязката граница.

И тази година ще виждаме блестящите златисти, сребристи и бронзови нюанси навсякъде. Ръцете на момичетата на Monse бяха украсени с такъв акцент, деликатно контрастиращ с класическия черен лак.

Геометричните форми върху ноктите далеч не са нещо ново, но при Jenny Packham диагоналите бяха изпълнени с цветове, които се допълват. Бежово и кафяво беше изборът на маникюристите, но вкъщи и особено за предстоящата пролет, можем да го пресъздадем с всякакви по-ярки нюанси.

При Michael Costello отново откриваме красива интерпретация на металика и вероятно най-лесната за пресъздаване у дома. Единственото, което ви трябва, е класически лак за основа и широка четка, с която да нанесете металика с едно-единствено движение.

Ноктите при Christian Siriano са далеч от перфектното изпълнение, но именно там се крие техния чар. За тях ще ви трябват три контрастни нюанса лак и тънка четка. Използвайте тъмния цвят за основа, а след това с четката нарисувайте вълни първо с единия, а след това с другия цвят.

Използвайте прозрачна (или много светла, бежово-розова) основа, за да постигнете нокти, като тези при Ulla Johnson. След това нанесете брокатени частици върху светлия полумесец в основата на нокътя. Не забравяйте топ лака, тъй като брокатът има свойството да се изронва бързо.

Докато дизайнерските дрехи и екстравагантни прически, които често виждаме на дефилетата, са на практика неприложими в реалния живот, същото не можем да твърдим за ноктите. 

При тях експериментите винаги са позволени и дори най-ефектните предложения от модните ревюта могат лесно да бъдат пресъздадени в най-близкия козметичен салон или дори у дома.

В галерията по-долу ще ви дадем няколко такива вдъхновения, които открихме по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Грабвайте лаковете, четките и броката, защото повечето от тях можете да постигнете и сами!

(снимки: Essie)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.