Как да постигнем перфектния летен грим?

Свеждаме го до минимум заради горещото време, но не се отказваме от него. Необходимо е просто да подберем правилните продукти.

Горещото лятно време и гримът, колкото и лек да е, не винаги се разбират. През летните месеци можем да намалим стъпките ни на гримиране до минимум. Освен това можем да отсеем продуктите, които използваме според тяхната консистенция. Следователно това ще доведе до прилагането на изключително леки, течни или прахообразни формули, стига да са подходящи за съответния тип кожа.

Избор на правилна основа

Формулите от последно поколение ни гарантират много високо качество дори и при по-високи температури. Въпреки всичко, фон дьо тенът е първият продукт, от който повечето дами се отказват този летен сезон. Това е и причината, поради която текстурите стават неосезаеми и дори незабележими върху кожата.

Перфектен летен грим

Фотография: Unsplash.com

Пудрата пък ни гарантира висока устойчивост като се фиксира перфектно и издържа на потене и високи температури. Същевременно с това остава лек оттенък, а матовият и завършек я прави идеална за комбинирана или мазна кожа. Въпреки това, по-богатите текстури, предназначени за чувствителна, суха или зряла кожа, не трябва да се отхвърлят като алтернатива.

BB крем или CC крем – алтернативите за перфектния летен грим

В горещото време BB и CC кремовете са чудесни заместители на фон дьо тена. Те са и естествената еволюция на вече отшумелите плътни кремове от миналото. Настоящите формули са обогатени с пигменти с мек фокус, които минимизират несъвършенствата по кожата. Обхващат дори и микроперли, които придават яркост.

Често в тях се съдържат и слънцезащитни фактори като SPF 30 или 50, както и съставки против смог, неизбежен за по-големите градове.

BB крем или CC крем

Фотография: Pexels.com

Водоустойчив и дълготраен летен грим

Не само основите, дори моливите за очи, очната линия, спиралата и червилата се предлагат в по-дълготрайни и водоустойчиви варианти. В допълнение, те са формулирани с мисъл за чувствителната кожа на всяка дама.

Прекомерното изпотяване, причинено от летните високи температури, може да раздразни кожата. Това е и причината, поради която са ни необходими продукти с по-специфична насоченост.

Продукти със специфична насоченост

Фотография: Pexels.com

Между праймър, база, пудра, коректор и руж, има ли стъпка, която можем да пропуснем през летния сезон? Отговорът е Да! Особено, когато пътуваме и трябва да се справим с ограничено време и пространство… Фон дьо тенът може да бъде заменен от коректор, който да се прилага локално върху несъвършенствата.

Ружът, от друга страна, може да бъде подбран в кремообразен вариант или като стик, защото е много по-лесно да се прелива върху кожата. Червилата пък трябва да са непрозрачни, за да издържат по-дълго.

Правилното червило за летен грим

Фотография: Pexels.com

Това, от което не трябва да се отказваме през летния сезон, е да подобрим естествената си визия, особено ако искаме да намалим грима си до минимум. За тези, които обичат да акцентират върху очите, тук е достатъчно само да сложите лека очна линия или спирала. Ако пък вместо това предпочитате устните си, изборът ще падне върху хубавото червило.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.