Beauty : Съвети & тенденции30 ОКТОМВРИ 2019

Лазерната епилация: какво трябва да знаеш

Лазерната терапия за премахване дава трайни резултати, а и технологиите все повече се усъвършенстват и са ефикасни при жени с различен цвят на кожата и на косъмчетата

Лазерната епилация дава трайни резултати, а и технологиите все повече се усъвършенстват и са ефикасни при жени с различен цвят на кожата и на косъмчетата.

Как действа

Комбинира се действието на лазерен диод и радиочестота (RF) за най-добри резултати. Лазерният лъч се абсорбира селективно от меланина на косъма и по този начин не се засяга самата кожа. По време на процедурата се третират само онези косми, които в момента са във фаза на развитие. Това е и причината да са нужни няколко сесии, за да се премахне цялостно окосмяването в една зона.

Колкото по-тъмен е косъмът, толкова по-добър резултат ще забележите още с първата процедура. Лазерната терапия обикновено се прави с естетична цел, но има и случаи, в които се прилага по медицинско предписание – като например при упорит врастнал косъм, който е започнал да възпалява кожата.

Обикновено се правят по 6-8 сесии на интервал от 4-5 седмици, за да се постигнат най-добри резултати. Когато хормонален дисбаланс причинява прекаленото окосмяване, най-вероятно ще са необходими повече на брой процедури.

Какво е важно да знаете

Не може да се прилага при хора, които са имали рак на кожата, както и при хора, които взимат някои лекарства, като например ретиноиди, сулфонамиди и т.н. Така че ви съветваме преди да се отправите към козметичния салон, все пак да разговаряте с личния си лекар.

Освен това се препоръчва процедурата да не се прави през летните месеци заради излагането на слънчева светлина. Ако кожата ви има тен, това също може да направи лазерната епилация по-малко ефикасна.

Средната продължителност на всяка сесия е от 15 до 120 минути в зависимост от зоната, която се третира.

С най-новите технологии болка почти не се усеща, особено ако ви сложат и специален анестетичен крем. Важно е да проучите какви лазерни уреди се използват в различните студиа и да се спрете на този, който е с най-добри отзиви.

След сесията можете да получите леко зачервяване или подуване около коренчетата на космите, но не се притеснявайте – неприятното усещане изчезва след няколко часа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023

Какво да кажем за тях, освен че са най-необходимият аксесоар, присъстващ във всеки дамски гардероб.

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"

Американският супермодел показа любимата си палитра за специални поводи през този сезон и в нея определено преобладава червеният цвят.

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта
Съвети & тенденции06 МАРТ 2023

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта

Съпругата на Джъстин Бийбър премина към нов ултраярък, мек и блестящ цвят на косата. И сме сигурни, че именно той ще доминира през следващия сезон.

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода
Съвети & тенденции22 ФЕВРУАРИ 2023

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода

Мраморът е един от най-шикозните ефекти при избор на маникюр, но истината е, че бе останал назад в тенденциите, до днес, когато инфлуенсърката реши да го върне отново на модната сцена.