По-гладка и стегната кожа с помощта на морската сол

Маха целулит, акне и свива порите на лицето

Морската сол има куп полезни свойства не само за здравето, но и за красотата. Тя може да се използва не само като козметичен продукт, но и е чудесен ескфоалиант за баня.

Нейните чудодейни свойства се дължат на това, че молекулярната й структура се доближава много до структурата на кръвните клетки. Когато морската сол се прилага върху кожата, тя се абсорбира по-лесно и е в състояние да отстрани мъртвите клетки, както и да изхвърли мастните и токсични вещества от кръвта и лимфата. Тук сме събрали няколко практични съвета как да използвате морската сол и за какво ще ви помогне тя:

 

Sea salt 1

Като антисептик
Морската сол има способността да убива микробите ефективно. Затова тя е перфектна за лечението на рани. Ако нанесете морска сол върху някоя рана, в началото може да е леко болезнено, но специалистите обясняват, че стимулира процеса на зарастване и тя преминава много по-бързо в сравнение с всякакви други мазила, които приложите върху кожата.

Заличава белези
Морската сол е не само добър лечител за всяка рана, но се оказва голям “експерт” и в това да ви спаси от досадните белези. Така че смело можете да добавите сол във вашите рани. Тя ще ви спаси и от акнето, и от белезите след неговото премахване.

Ускорява обмяната на веществата
Морската сол е богата на полезни ценни минерали, които наброяват повече от 90. В нея се съдържат и калий, натрий , хлор и магнезий, които много ефективно действат върху увеличаването на скоростта на обмяната на веществата. Оказва се, че тя способността да се очисти кожата в дълбочина и я заздравява.

Sea salt 2

Изглажда кожата
Доказано е, че морската сол е много полезна за подобряване на функцията на кожната тъкан като я прави по-еластична и гладка. Това се дължи на високото съдържание на магнезий. Затова можете да използвате морската сол в банята (като си направите скраб за тяло), за да се сдобиете с гладка, здрава и красива кожа.

Намалява порите
Морска сол има дълбок почистващ ефект върху порите на кожата. Тя помага да се отървете от мазната кожа и от досадната пигментация, с която сте се сдобили благодарение на слънцето. Също така тя подпомага да се спасите от изпотяването. Ако редовно ексфоалирате тялото си, кожата ще се обновява и това ще прекрати обилното изпотяване.

Помага в борбата с целулита
За изненада, морската сол може да помогне много в борбата ви с целулита. Доказано е, че тя подпомага отслабването и изгарянето на мазнините. Тя има свойството да повиши метаболизма, което от своя страна ускорява изгарянето на мазнините. Ако обаче редовно ексфоалирате дупето и бедрата си, то съвсем скоро ще се отървете от портокаловата кожа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.