Beauty : Съвети & тенденции27 ОКТОМВРИ 2021

Какво трябва да знаем за биотина: работи ли и трябва ли ни всъщност

Съставката често се използва в козметиката и хранителните добавки за красота, но нужна ли ни е наистина?

Всички сме чували за вълшебната съставка, биотин, която според повечето реклами и козметици е изключително нужна за красотата. Днес ще проверим дали наистина е така.

В повечето продукти за красота вече можем да намерим съставката биотин, а и много хора вече го приемат като хранителна добавка. Всичкият този шум около съставката се появява в следствие от появата на няколко изследвания преди години, които доказват, че биотинът има минимално отражение върху състоянието на кожата, ноктите и косата. След това, резултатите се преувеличават с цел да се продават продукти с добавката.

Всъщност, биотинът представлява комплекс от витамини от В групата, които се намират в много храни като яйцата, млякото, ядките и други. Тялото ни има много малка нужда от биотин, която можем да с набавим от нормална диета на средностатическия човек. Всяко количество над нужното се изхвърля по естествен начин от организма и не се употребява.

Какво трябва да знаем за биотина: работи ли и трябва ли ни всъщност

В такъв случай допълнителното му приемане се обезсмисля, освен ако не сме от малкото хора по света с недостиг на биотин. Дори да взимаме съставката под някаква форма, тя няма да се усвои и просто ще я изхвърлим от системата си.

Единственото, което може да бъде счетено за вреда от биотина, се наблюдава, когато го приемаме като хранителна добавка. Понеже в този случай съдържанието на съставката е значително по-голямо, то може да промени резултатите при някои медицински изследвания. Затова трябва да имаме предвид, че не трябва да приемаме добавката, ако смятаме да посетим доктор в следващата седмица.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари
Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2023

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари

Любовта е във въздуха, както и в маникюра, акцентиращ на строго миниатюрните романтични декорации.

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.