Как да се спасим от хиперпигментация това лято

Обичаме лятото, но не искаме да си спомняме за него с тъмните петна след това

Преди слънчевите бани имаме задължителнa подготовка. Едно от най-важните неща, за които да помислим е превенцията на досадната хиперпигментация.

Никой не харесва тъмните линии и петна, които понякога остават в следствие от вредата от слънцето. За да ги избегнем, има няколко задължителни неща, които да правим, преди да се изложим слънце.

Ексфолирайте кожата си

Тъмните петна много често се появяват на местата, където преди сме имали акне, затова един от начините да избегнем хиперпигментация е да направим всичко възможно да опазим кожата си чиста. Ексфолирането помага особено през лятото, когато често се потим и задържаме повече мръсотии.

Как да се спасим от хиперпигментация това лято

Използвайте богати на витамини и антиоксиданти продукти

Това прави кожата по-здрава и й помага да се бори с всякакви проблеми – включително акнето и слънчевите петна. Важно е да използваме подобни качествени продукти като превенция, но те биха помогнали и за вече появило се оцветяване.

Ходете по-често на козметик

При първата поява на акне, което ви притеснява, посете козметика си, за да третирате веднага проблема. Специалистът най-добре ще знае как да се справи с него, така че да не останат следи.

Как да се спасим от хиперпигментация това лято

Нанасяйте слънцезащита

Разбира се, това е най-лесният начин да се защитим, затова няма как да не го споменем. Лосионите със SPF фактор ще ни предпазят от вредата от слънцето, която води до хиперпигментацията. Освен това може да използвате дрехи, които пропускат по-малко от вредните лъчи, за допълнителна защита.

Ако все пак се случи да ви се образуват неприятните петна, консултирайте се с дерматолог или козметик за подходящи начини за третиране. С правилните продукти и терапии хиперпигментацията ще изчезне много по-бързо.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.