Как да почиствате четките за грим

Има два варианта: експресен и деликатен

Само с няколко четки за грим може да постигнете рзултати, сякаш професионалист е творил над лицето ви. Но, за да не пострада кожата ви, трябва да почиствате всяка едная четка редовно. Бактериите обичат непочистените четки, а кожата ви не обича бактериите.

За да ви служат дълго четките, за да е перфектна кожата ви и за да са винаги професионални резултатите в грима, има няколко важни за почистването съвети, които трябва да следвате.

Заповед първа: никога не давайте четките си за грим на приятелка и не ползвайте чужди. Рискувате бактериите да се прехвърлят от четката върху кожата ви. Те могат да провокират възпаление. А размножаването им започва веднага след първото използване, особено ако нанасяте с четката фон дьо тен или продукти на мазна основа.

Почистването става по два начина: експресен метод и по-старателен с използването на вода. По аналогия с косата за различните видове четки се използват различни подходи в грижата. Четките с тънък косъм изискват деликатно почистване без използването на пенливи продукти и на вода. Четките с по-плътен косъм се нуждаят от по-старателно почистване, както и от сушене: така влакната стават меки и не стърчат в различни страни.

Как да почиствате четките за грим

Как правилно да миете четките?

За експресно почистване на четките използвайте продукти, които съдържат спирт. Те не само бързо почистват, но и дезинфекцират. Този метод е любим на професионалистите – четките изсъхват доста бързо. Трябва да нанесете почистващото средство върху космената част, докато не се навлажни, след което да я избършете в кърпа – за предпочитане е памучна, защото парченца от хартията могат да останат върху четката.

Запомнете, че капковидните и кръгли четки е добре да подсушавате с кръгови движения, а четката с плосък край да забърсвате отдясно-наляво. Продължавайте да забърсвате четката, докато тя напълно спре да оставя следи върху кърпата.

За пълно почистване на четките, подходящ е специален шампоан за това. След като разпените шампоана, използвайте кърпа (като в експресния метод) или собствената си длан.Четките ви ще са идеално чисти едва след като пяната има бял цвят. След това остава старателно да отстраните шампоана.

Как правилно да сушите четките?

За да запазят първоначалната си форма, много е важно как сушите четките. Внимателно натиснете четката и попийте абсолютна цялата влага от нея. Важно е да не попада вода на мястото, където косъмчетата са залепени за основата й. Оставете четката да изсъхва в хоризонтално положение. Разпределете косъмчетата така, че да може да изсъхнат всички до едно.

Добра новина: не е задължително четките да се мият след всяко ползване. Ако кожата ви не е проблемна, почистващите лосиони си вършат идеално работата. Но веднъж на две седмици е задължително да приготвяте приятна баня за четките си. Ако кожата ви е проблемна, почистването е желателно да бъде максимално често.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Топ 5 най-очарователни маникюри на Селена Гомес за пролетта
Съвети & тенденции31 МАРТ 2023

Топ 5 най-очарователни маникюри на Селена Гомес за пролетта

Време е да разберем кои са най-ценените от последователите творения на Том Бачик.

Джорджина Родригес връща френския маникюр в пролетните тенденции
Съвети & тенденции29 МАРТ 2023

Джорджина Родригес връща френския маникюр в пролетните тенденции

Днес ще отделим време на новите модни избори на аржентинската красавица.

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023

Какво да кажем за тях, освен че са най-необходимият аксесоар, присъстващ във всеки дамски гардероб.

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"

Американският супермодел показа любимата си палитра за специални поводи през този сезон и в нея определено преобладава червеният цвят.