Как да опаковаме идеалния куфар?

Време е да дадем правилните насоки на всички пътешественици. Знаем, че събирането на багаж често се превръща в истински проблем. Нека го превърнем в един по-забавен процес.

Как да опаковаме идеалния куфар? Всеки уважаващ себе си пътешественик си задава този въпрос. Е, нека започнем с подготвянето на фиксиран списък с артикули, които винаги носим.

Може да го направите дори в секцията за бележки на нашия телефон. Преди да потеглим на поредното пътуване, просто трябва да добавим нова бележка и да задраскваме елементите докато ги добавяме в куфара. Сигурни сме, че по този начин няма да забравим нищо.

Време е да проверим и прогнозата за времето. Дори и да сме го направили преди седмица, по-добре е отново да проверим. Не забравяйте дрехи, подходящи за очакваното време, но не пропускайте и пуловер за по-хладните вечери или пък слънцезащитен крем SPF 50 за горещите плажни мигове.

пътуване съвети

Фотография: Pexels.com

Претеглете куфара си. Обикновено, ако пътувате със самолет, добра идея е да си купите преносима везна за багаж. По този начин ще можете да следите теглото, до което сте достигнали. Този малък трик може да ви спести време, пари и стрес на летището.

Компактните опаковки са тайната на идеалния куфар

Един от начините да спестите място е да изсипете големите опаковки шампоан, балсам и тоалетни принадлежности в по-малки бутилки. Контейнерите с винтова горна част са изключително полезни, защото е по-малко вероятно да се разсипят в куфара ни.

Ако пък докато опаковате, попаднете на ненужна вещ, тогава ще се наложи да я оставите у дома. По същия начин, когато разопаковате, ако забележите, че някои артикули изобщо не са използвани, трябва да ги махнете от списъка си за следващия път.

Компактните опаковки са тайната на идеалния куфар

Фотография: Pexels.com

Използването на чанти и органайзери за багаж може да ни накара да изглеждаме прекалено организирани, но никога не е достатъчно, когато става въпрос за опаковане.

Подходящо е да ги използвате, за да разделите дрехите си по категории и да оставите отделен сектор за бельо, бански и чорапи. По този начин вероятността да се разпръснат в куфара е по-малка.

Изберете подходящ начин на опаковане

Навиването на дрехи е чудесен начин да си спестим място и да предотвратим намачкването. Работи добре за ежедневно облекло, включително дънки и трикотаж, както и за синтетични тъкани. Елементите, които се мачкат лесно, като например ризите, могат да бъдат сгънати и поставени отгоре.

Изберете подходящ начин на опаковане

Фотография: Pexels.com

Не носете дубликати! Ако пътувате с компания, решете заедно какво можете да споделите по време на пътуването, например електрониката. По този начин избягвате да носите едни и същи неща два пъти и облекчавате товара помежду си.

Възползвайте се от всяко налично пространство. Дори запълнете вътрешността на обувките с по-малки предмети като зарядни устройства, чорапи, кутии за бижута и т.н. Можете да поставите обувките си една срещу друга, за да увеличите максимално свободното пространство.

Надяваме се, че следващото ви пътуване ще бъде много по-компактно и удобно, благодарение на съветите ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво да носим на пътуване с дете

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.