Beauty : Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите

Тъмните кръгове, торбичките, матовите и фини линии се появяват в чувствителната зона около очите и са признаци на умора, според експертите, а и не само. Но как да се преборим с тях?

Истината е, че те се дължат на минималните часове сън и безкрайните часове, прекарани пред екрана на компютъра. И ако вярно следваме съветите на специалистите дерматолози, то определено ще постигнем успех.

Истината е, че те се дължат на минималните часове сън и безкрайните часове, прекарани пред екрана на компютъра.

Фотография: Pexels.com

Но е факт, че има и моменти, в които искаме да подобрим външния си вид незабавно и ефективно. В този случай гримьорите са тук за нас и ни дават най-правилните решения, базирани на грим триковете, които ще ни спасят на момента.

В този случай гримьорите са тук за нас и ни дават най-правилните решения, базирани на грим триковете, които ще ни спасят на момента.

Фотография: Pexels.com

Използване на цветен коректор

Време е да се научим да използваме продукти „спасители“ в такива моменти, като коректорите например. Когато обаче става дума за тъмни кръгове, често не е достатъчно да ги прикрием с любимия коректор.

Кръговете в лилав нюанс вероятно винаги ще бъдат различими. И ако се опитаме да ги прикрием, като създаваме слоеве върху тях, резултатът няма да ни задоволи. Лилавите тонове се неутрализират с прасковено-оранжевия нюанс. За тази цел трябва да нанесем малко количество, където е необходимо, разбъркваме добре и чак след това нанасяме коректор.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Georgie Eisdell (@georgieeisdell)

Жълтото премахва тъмните кръгове, а зеленото – всякакви зачервявания, синини и раздразнения. Но не забравяйте, че първо трябва да нанесете овлажнител.

Нека не забравяме, че трябва да нанасяме коректора по дължина до най-тъмната точка на кръговете под очите, която обикновено е близо до вътрешния ъгъл.

Внимание! Не трябва да се приближаваме твърде много до основата на миглите, тъй като има риск гримът да изглежда неестествен и „плосък“.

Nude и бял молив за очи

Това е гениалният трик на гримьорите за моментите, когато искат да придадат допълнителен блясък на погледа и същевременно жизненост и свежест. Те избягват тъмните сенки и предпочитат nude или бял молив, с който очертават вътрешността на долния клепач. По този начин бялата част на окото изглежда още по-ярка, а погледът лъчезарен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Добре поддържани вежди

Ето и още една малка тайна на експертите! Може да ни се струва невероятно, но тe сресват веждите нагоре и причината за това е наистина сериозна, а именно, че по този начин се повдига погледа, правейки очите да изглеждат по-големи и впечатляващи, в резултат на което малките несъвършенства не се виждат. И тук тайната е, че след изчеткване професионалистите използват гел за вежди, така че да останат толкова красиви с часове.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

Сияние във вътрешния ъгъл на окото

Това е една от най-големите тенденции на сезона, но и тайната на гримьорите от години. Малко количество блясък от сенки в сребристо, бяло или златно във вътрешния ъгъл на окото предлага уникално сияйние, което засенчва всички признаци на умора. За още по-интензивен ефект можем да използваме и любимия си хайлайтър.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Georgie Eisdell (@georgieeisdell)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайната на перфектните устни според Киара Ферани

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари
Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2023

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари

Любовта е във въздуха, както и в маникюра, акцентиращ на строго миниатюрните романтични декорации.

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.