Beauty : Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2020

Гел лакът е по-полезен за ноктите и още митове и легенди за маникюра

Слагаме край на онези митове, на които всички поне за малко сме вярвали

Трябва ли да правим почивки от маникюра, за да “дишат ноктите” и каква е правилната грижа за лаковете?

Някои от митовете и легендите за маникюра отдавна циркулират в мрежата, други позабравени фалшиви трикове сега изплуваха, благодарение на нарастващия интерес към Tiktok.

За да не се подлъжем, потърсихме експертното мнение да разкрием кои са най-често срещаните неверни митове и какво трябва да знаем за тях:

Гел лакът е по-полезен за ноктите от традиционния лак

Отдавна се смята, че обикновеният лак за нокти изсушава нокътната плочка, докато гелът позволява естествения растеж на ноктите да продължи. Всъщност и двата варианта са еднакво вредни и крият потенциални проблеми. Единственият начин да ги предотвратим е да намерим добър професионалист, който спазва всички правила при нанасянето и свалянето на лака.

Гел лакът е по-полезен за ноктите и още митове и легенди за маникюра

Ноктите имат нужда да дишат

Не трябва да прекарваме дълги периоди, в които непрестанно носим лак, независимо какъв, за да може нокътната плочка да си почива. Това грешно схващане може би сте го чували и извън социалните мрежи.

Всъщност ноктите извличат всичко нужно за растежа и здравината си от организма ни и това няма нищо общо с кислорода и дали нокътната плочка е изложена пряко на въздуха.

Бихме забелязали признаци на изтощение от прекомерно използване на лак само под формата на леко оцветяване, което лесно може да се почисти.

Добавянето на лакочистител спасява стария лак за нокти

Да, с времето лака в бутилката започва да засъхва и става неизползваем. Да, лакочистителят ще разреди текстурата на лака и ще го направи по-течен. Но не, това няма да спаси продукта, а точно обратното – ще наруши формулата и при нанасяне ефектът ще е по-неприятен.

Домашни терапии за увредени нокти

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.

Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Грим триковете, премахващи признаците на умора около очите

Тъмните кръгове, торбичките, матовите и фини линии се появяват в чувствителната зона около очите и са признаци на умора, според експертите, а и не само. Но как да се преборим с тях?