Beauty : Съвети & тенденции05 ОКТОМВРИ 2022

Джесика Алба има няколко правила за балансиран живот

Актрисата гордо заявява, че е открила ключа към това да е винаги усмихната и спокойна.

Джесика Алба постави кинокариерата си на пауза, за да се отдаде на отглеждането на своите две дъщери. Докато се радва на семейните моменти тя основа компанията The Honest Co, специализирана в сферата на уелнес услугите.

Продуктите, с които стартира звездата още през 2011 г. са всичко нужно за новородените, но без вредни съставки. Като продължение на тях тя създаде и линията Honest Beauty.

Като човек, който е бил под светлината на прожекторите дълго време, тя има няколко правила за справяне със стреса.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Разходки сред природата

Факт е, че природата успокоява. Не само зеленината в гората, но и шума на водата, песента на птиците. Освен това движението за актрисата е множо важно. Затова тя съчетава двете си любими неща – движението и природата.

„Правя дълги разходки… Имам треньорка, която работеше с мен, когато бях на 17. Тя току-що се върна тук в Ел Ей и й казах: „Рамона, трябва да се съберем, сестро. Не ставам по-млада“, разказва Алба. И уточнява, че освен чрез ходенето, се грижи за своето тяло и чрез специални тренировки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Уикендът такъв какъвто трябва да бъде

„Мисля, че откакто имам Хейс и дори може би откакто бях бременна с нея, уикендите се превърнаха в свещено време“, обяснява Джесика. Тя признава, че след като работи от 12-годишна, за нея работата винаги е била приоритет, но днес е различно. И именно намирането на достатъчно време за почивка – сама или със семейството, е друга нейна тайна за справяне със стреса.

Алба изтъква, че когато не намери време за себе си, започва да изпитва повече тревожност. И в един момент това се отразява на нейния сън. „Умът ми препуска и съм като в пристъпи на паника“, допълва тя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Грижа към себе си

Джесика е разбрала, че без да се грижиш за себе си няма как да отдаваш нужното внимание и концентрация към децата си, както и към работните си ангажименти. Обикновено уикенда е това време, в което актрисата си пълни гореща вана, посещава спа центъра, прави си маска за коса или лице.

„Ако не си правя прическа, определено правя една маска на лицето си, независимо от всичко. Мисля, че неделя наистина е моят ден за почивка от седмицата и презареждане за следващата“, разкрива тя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Медитация

Холивудската звезда установила, че когато няма време за медитация е по-нервна и раздразнителна. Но след като започнала да намира време за дори и кратка йога всеки ден постигнала баланс между тялото и душата си. „Оттогава не съм имала пристъпи на паника или чувство на тревожност както преди“, обяснява Джесика Алба.

Това е едно от любимите й уелнес практики. Самата тя започнала първо с пет до десет минути на ден, след което увеличила сесиите. Що се отнася до това кой ги води, тя има предпочитания относно гласа – трябва да й действа успокояващо, а не обратното.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Новогодишната очна линия на Сидни Суини
Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2022

Новогодишната очна линия на Сидни Суини

И преди да се откажете, нека ви уверим, че копирането на този грим е по-лесно, отколкото си мислите... И, да, вече си мислим за новогодишно парти - #sorrynotsorry.

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.