А и Б на красотата през лятото, според козметичния редактор

Триковете, с които ще усетите разликата на мига

Кои са базовите стъпки в грижата за красотата през лятото?

Потърсихме съвет от козметичния редактор Люба Вангелова, която освен за MissBloom отговаря и за страниците в списанията GRAZIA и OK!. “Като козметичен редактор винаги се опитвам да открия най-добрите съвети за красотата. В разговори с експерти в бюти индустрията съм си открадвала не един и два трика. Но с времето някои от тях се превръщат наистина в бюти рутина. Именно защото са ефективни, лесни и доказани,” – споделя Люба.

Прочетете по-надолу нейните изпитани съвети специално за летния сезон.

А и Б на красотата през лятото, според козметичния редактор

КОСА

Измивайте с двоен шампоан

Лично аз вярвам в двойния шампоан. Първото измиване маха натрупаната мръсотия от косата, а второто измиване всъщност е това, което й дава възможност да поеме съставките му и да блесне в цялата си прелест.  Двойното измиване всъщност не означава, че използваме повече продукт, а дори и по-малко – но го правим дозирано и целенасочено.

Ексфолирайте скалпа

Задължително и редовно! Не се страхувайте, а действайте! Защо да го правите с кожата на лицето, а с кожата на главата не?! Там дори се струпват повече нечистотии и себум, отколкото по лицето. Ексфолирайте преди шампоана, след което той ще разкрие пълния си потенциал.

Не позволявайте на сешоара да докосва косата

Дори и да не използвате четка, дръжте сешоара с един-два сантиметра далеч от косата (и кажете това и на фризьора си, докато ви изсушава). Така ще предотвратите начупването на косъма, заради прекалената му дехидратация.

КОЖА

Масло за мазна кожа

Не се страхувайте от продуктите на основата на олио. Те помагат за балансирането на себума и често дори го регулират. Такива са масло от жожоба, кокосово, от розмарин и розово масло.

Напластявайте правилно

Научете се какъв е редът, според който да нанасяте продуктите за грижа върху кожата си – от това зависи техния ефект. Понякога преди серума има поне още една стъпка, а след него не следва само крем.

Кокосово олио: винаги

Нанасяйте смело кокосово олио, особено през лятото: върху устните, по косата, върху ноктите, на цялото тяло, дори и на миглите. Подхранва, хидратира, омекотява и просто ни прави красиви.

ГРИМ

Руж под фон дьо тена

Звучи ли революционно? Е, не е! Особено през лятото е добре да нанасяте кремообразния руж под фон дьо тена – така цветът и блясъкът ще изглеждат естествени.

Балсам вместо хайлайтер

Минимизирайте грим продуктите през лятото – съвсем естествен ефект има едно леко докосване с балсама за устни върху скулите или под веждите.  Отблясъците са същите, е минимално различни.

Ултра извити мигли

Нанесете първо водоустойчива спирала, след което нанесете и за обем. Първата леко ще натежи, но втората ще омекоти миглите и те ще изсъхнат по перфектния начин.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.