5 прости съвета за сияйна кожа

Няколко напълно натурални начина да я постигнете

Чистата кожа, малките пори, липсата на пъпки и равномерния тен можете да си осигурите с усвояването на няколко прости навика.

Изразходваме толкова много време и пари в грижа за кожата си, купувайки скъпа козметика и прилагайки всевъзможни методи, прочетени или дочути от някой. Истината е, че можем да имаме сияйна и красива кожа по абсолютно натурален начин, който е не само по-здравословен и полезен, но и много по-пестелив.

Запознайте се с тези 5 съвета, които ако успеете да превърнете в свой начин на живот, ще ви дадат не само чисто лице, но и повече енергия, намаляване на упоритите мазнини и здраво тяло. 

1. Пийте повече вода


Това е нещо, което вероятно сте чували хиляди пъти. Но ако все още не сте съгласни с факта, че трябва да се пие повече вода – помислете за следната аналогия: хидратираната клетка в тялото е като прясно откъснат грозд, дехидратираната е като престоялата дълго на слънце стафида. Има много неща, които дехидратират тялото, като кафе, алкохол, захари, стрес и активни тренировки. Важно е да презареждате тялото си и да го поддържате наситено с течности, за да се сдобиете с красив и здравословен блясък.
 
2. Яжте повече зелени зеленчуци

Тъмнозелените зеленчуци имат високо съдържание на витамин А, който отговаря за регенерацията на клетките. Те са много питателни за кожата, поради това е добре да ги консумирате с обичайното си меню поне веднъж на ден. 
5 прости съвета за сияйна кожа

8 трика с основа за грим правят кожата безупречна

3. Спете повече.
Черният дроб, работи най добре в часовете между 11 часа вечерта и 2 часа през нощта. Ако не спите през тези часове, той не може ефикасно да елиминира токсините, и по този начин те започват да рециркулират в тялото ви. Повече токсини = повече пъпки. Създайте си навика да лягате с един час по-рано. Повечето хора гледат телевизия, или сърфират в интернет преди да си легнат, но сънят е много по-важен от тези неща.
4. Яжте по-малко захар
Десерти, тестени изделия, торти, бисквити, бонбони – все храни допринасящи към проблемите с пъпките, неравномерния тон и нежеланите бръчки. Лимитирането или пълното отстраняване на тези храни, несъмнено ще допринесе за по-красива кожа. Намерете по-здравословни алтернативи на любимите си лакомства. Търсете продукти с натурални захари, вместо такива с бяла захар или подсладители.
5. Млечни или глутенови алергии

Разберете дали не сте чувствителни към млечните продукти или глутена. Акне, екзема, псориазис – всички те са директно свързани с хранителни непоносимости. Можете да проверите какво точно влияе на кожата ви, като елиминирате млечните продукти, глутена и захарите от дневното си меню за 30 дни. След което връщайте всяко от тези неща поотделно (започнете с млечните, след това добавете глутена и накрая захарите) и наблюдавайте симптомите. Този метод е малко екстремен, но е достатъчно да го направите веднъж и да бъдете напълно наясно какво е добре за вас и вашата кожа и какво не е.
Ралица Петрина

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2023

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика

Този тип козметика и грим осигуряват необходимата грижа, без да правят компромис с качеството и устойчивостта.

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.