Beauty : Съвети & тенденции15 НОЕМВРИ 2012

10 грешки в грижите за красотата

И звездите пропускат някои правила в гримирането

И звездите пропускат някои правила в гримирането

Абсолютно наясно сме, че едно Miss Bloom момиче със сигурност знае как да се справи с грима. Но понякога в суетата си пропускаме детайли, които развалят доброто впечатление и наглед дребния пропуск в грижите за красотата ни може да бъде изтълкуван като проява на лош вкус. Затова ще ти помогнем да избегнеш възможните грешки.

Разлика лице и шия
Виждали сме го и при звездите. Забравят, че лицето на жената е… до деколтето й включително! Ако оставиш разлики в нюансите на тена на лицето и шията, съсипваш илюзията за безупречност. За да избегнеш вид като за бал с маски, не забравяй да нанесеш фон дьо тен и по шията, до деколтето.
Твърде дълга коса
Да, дългата коса е доста секси. Но не и прекалено дългата. Дължина до сутиена е супер, коса, покриваща и дупето – не. (Особено ако за целта си си помогнала с екстеншъни…) 
Видим контур на устните
Честа грешка – линията на устните е по-тъмна от тена на лицето или от червилото. Няма нужда, всички знаем къде са устните. Ако все пак искаш да ги очертаеш, избери нюанс, който пасва на червилото.
Гримиране на публично място
Всъщност изобщо не е впечатляващо да си пилиш ноктите пред другите. Дейности като пилене, лакиране, сресване или пудрене трябва да си останат зад затворената врата. Или най-малкото в стая, в която има само жени.
Бронзиращи продукти
Целта на бронзантите да направят кожата ти “докосната” от слънцето, не препечена с оранжев оттенък тип пиле на грил. Не прекалявай с този тип козметични продукти, нанеси колкото да създадеш естествен блясък.
Назъбен маникюр
Изгризаните нокти и обеленият лак не са приятна гледка. Разбираемо е, че нито един лак не може да остане вечно на ноктите, но ако нямаш време да нанесеш нов слой, щом започне да се бели, по-добре го махни изцяло.
Дълги, извити нокти
Средна дължина, оформени добре и лакирани в подходящия цвят нокти са супер женствени. Прекалено дългите нокти обаче не са добър избор.
Спиралата
Дългите, черни мигли са изкусителни… но натрупването на спирала предизвиква обратен ефект.
Очната линия
Впечатляваща или отблъскваща – очната линия може да бъде и двете. Особено ако използваш течна. Тя изисква доста практика пред огледалото, за да се постигне зашеметяващ ефект. Разкривената линия, или нетрайната, която след няколко часа започва да се напуква и излющва, няма да допринесе нищо за женствеността ти, повярвай ни.  
Сенките
Когато избираш цветовете, забавлението е задължително, но все пак си помисли преди да ги нанесеш. Прекалено светли, прекалено тъмни, подхождат ли ти, не са ли твърде ярки?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта
Съвети & тенденции06 МАРТ 2023

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта

Съпругата на Джъстин Бийбър премина към нов ултраярък, мек и блестящ цвят на косата. И сме сигурни, че именно той ще доминира през следващия сезон.

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода
Съвети & тенденции22 ФЕВРУАРИ 2023

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода

Мраморът е един от най-шикозните ефекти при избор на маникюр, но истината е, че бе останал назад в тенденциите, до днес, когато инфлуенсърката реши да го върне отново на модната сцена.

Как да направим кожата си по-сияйна от всякога?
Съвети & тенденции14 ФЕВРУАРИ 2023

Как да направим кожата си по-сияйна от всякога?

Свети Валентин е тук, затова днес трябва да сме по-впечатляващи от всякога.

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари
Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2023

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари

Любовта е във въздуха, както и в маникюра, акцентиращ на строго миниатюрните романтични декорации.