Beauty : Коса05 ЮНИ 2018

Три неща вредят най-много на косата

Едното със сигурност ще ви изненада

Косата ни изглежда просто феноменално след напускане на фризьорския салон. Малко след това обаче, тя се променя коренно.

Светските коафьори споделят, че има точно три неща, които врдеят най-много на гривата ни. Първото ни изненада, но експертите се кълнат, че дори водата може да се отрази на косъма.

Ето няколко лесни съвета, които ще ви помогнат да освежите косата веднага и ако ги следвате, ще успеетезапазите ефекта от боядисаната коса за по-дълго време.

Водата над всичко

Да, точно така, именно водата вреди най-много на цвета на косата ви. Повечето от нас смятат, че шампоанът или други продукти с химически съставки са причината цветът да се отмива и избледнява (което също е така), но водата отмива най-много от цветните молекули по косъма.

Възстановете боядисаната си коса

Как да си помогнете: Не мийте косата си всеки ден. Вредно е не само за цвета, но и за структурата на косъма. Ограничете се до 2-3 пъти в седмицата, а през останалото време можете да използвате сух шампоан. Когато миете косата си слагайте шампоан само на корените, а когато го отмивате, пяната ще почисти цялата ви коса по дължина.

Три неща вредят най-много на косата

Слънцето и UV лъчите

Всички знаем, че слънцето изсветлява косата. Заедно с UV лъчите то намалява интензивността на цвета и го прави да изглежда матов. Момичетата, които боядисват косите си в тъмни цветове (червено, черно, кестеняво) изпитват повече от този ефект.

Как да си помогнете: Внимавайте с излагането на слънце, създайте си навик да носите шапка и използвайте спрей с UV защита. Потърсете си продукт, който е без отмиване и третирайте косата си с него.

Лесен тест с чаша вода ще определи вашия тип коса

Рядкото подстригване

Когато косата ви е нацъфтяла или накъсана, това само по себе си не отнема от цвета й, но пък увредената коса няма блясък и така цветът не изглежда сияен. Ако още преди да се боядисате косата ви е била увредена, то цветът няма да е равен и е много вероятно да се отмие по-бързо.

Как да си помогнете: Използвайте повече балсам, маска за коса и изобщо подхранващи продукти. Здравата коса изглежда добре, независимо дали е боядисана или не. Нанасяйте повече балсам в краищата, където косата ви се накъсва и е по-изтощена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.

Как да посрещнем есенния косопад?
Коса08 ОКТОМВРИ 2022

Как да посрещнем есенния косопад?

В този период на преход е обичайно да наблюдаваме по-последователна загуба на коса.

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента
Коса19 СЕПТЕМВРИ 2022

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента

Малко преди да посрещнем официално есента, плахо започваме да възприемаме новите тенденции.