Beauty : Коса08 СЕПТЕМВРИ 2021

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

В света на красивите прически има нов играч

Коя дама не би желала да има перфектен вид на “току-що излязла от салона“ през цялото време?

Този ефект никак не е лесен за постигане, независимо дали естествената ви коса е права, с къдрици или на вълни. Затова сега правим разбор на всичко, което трябва да знаете, за да постигате винаги безупречни прически със сешоар у дома – за вас или за малкото момиче в семейството.

Прочетете няколко хитрини и тайни оръжия за целта, както и кои са всички стъпки, които да следвате, за да оформите косата си според типа й:

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

Изберете правилните помощници за целта:

Какво получаваме, когато посетим фризьорския салон? Грижа за косата според нуждите и типа й, както и прическа с красив блясък, лишена от всякакви следи от сухи краища. Какво получаваме, когато се опитаме да пресъздадем ефекта у дома? В повечето случаи отговорът е двойно по-малко впечатляващ.

За щастие, с всяка изминала година технологията се подобрява и ни позволява да се възползваме от привилегиите, които идват с нея. А за създаването на перфектната прическа именно правилният сешоар е най-важното парче от пъзела. Това прави и красивият ефект като от бюти салон възможен за постигане дори у дома.

Добър пример за иновация, която изцяло промени играта, е технологията Nanoe™, разработена от Panasonic.

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

Гледайте на технологията като на вашия невидим помощник за здрава коса и красиви прически. Nanoe™ представляват ултрамалки водни частици, съдържащи 1000 пъти повече влага от обикновените отрицателни йони. Това им позволява да проникнат в отворите на кутикулата на косъма и да я стегнат, създавайки повече еластичност и блясък в косата, но с много по-малко статично електричество.

Технологията на Panasonic улавя влагата във въздуха и генерира електростатични атомизирани водни частици с наноразмери – около милиард пъти по-малки от частиците на водната пара, което ги прави невидими с просто око.

Днес много сешоари използват йонна технология, която излъчва отрицателно заредени йони върху косата и разгражда водните частици на по-малки размери. Разликата между йонната технология и технологията Nanoe™ е в това, че йонните частици са твърде големи, за да проникнат ефективно в кутикулата на косъма. Значително по-малките частици Nanoe™ обаче, проникват директно в косъма, като го подсилват и овлажняват отвътре.

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

Иновативното решение на Panasonic ни позволява да се възползваме от няколко големи позитива – слагаме край на статичното електричество и летящата коса, благодарение на частиците Nanoe™, които неутрализират положителния заряд, генериран от четката за косата; отваряме нови възможности за прически, като правим косъма по-еластичен и лесен за манипулиране; грижим се за скалпа, като го хидратираме и си гарантираме по-бляскава коса; предотвратяваме стареенето на косъма.

В допълнение към всичко това сешоарите с Nanoe™ технология имат уникална настройка, която ни помага едновременно да се грижим за здравето на косата и на кожата си. Избирайки режима и държейки сешоара на 20 сантиметра от лицето си, вие позволявате на сешоара да прилага въздушната струя директно върху кожата ви. Докато движите ръката си леко от ляво надясно за около минута, покривайки всички области на лицето, сешоарът ви доставя богати на влага частици Nanoe™, които проникват дълбоко и хидратират когата.

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

За да се възползвате от ползите на последните открития в сферата на красивата коса, изпробвайте най-новия модел от каталога на Panasonic, сешоар за коса EH-NA67. Освен че използва технологията Nanoe™, той е оборудван с вибриращ накрайник за бързо сушене, който разпределя въздушната струя, за да предотврати изгарянето на косъма.

Различните приставки пък го правят перфектен избор за прическите на цялото семейство.

Как да сушим права коса със сешоар:

Стъпка 1

Подсушете косата си, като нежно я потупвате с помощта на тениска или на микрофибърна кърпа.

Стъпка 2

Преди да започнете да оформяте косата, използвайте сешоара със средна настройка за температурата и изсушете косата си, докато не е почти напълно изсъхнала, на около 80%. За този процес не използвайте четка, за да не навредите на структурата на косъма.

Стъпка 3

Разделете косата си на части, оставяйки само една част свободна, за да започне да изсъхва.

Стъпка 4

Променете режима на Panasonic EH-NA67 за автоматично превключване между топло и студено. Когато използвате интелигентния режим, сешоарът усеща стайната температура и автоматично регулира въздушния поток – особено полезно, ако живеете в район с влажен климат или сушите косата си в банята.

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

Стъпка 5

С помощта на кръглата четка, започнете да обработвате косата от долу нагоре. Ориентирайте сешоара надолу под ъгъл спрямо кичурите и бавно го насочвайте към скалпа. За много права коса дръжте кичура опънат, докато дърпате надолу при сушенето.

Стъпка 6

За още по-впечатляващ вид можете да използвате и метода на усукването, като първо разделите косата си, а след това усуквайте всеки от кичурите, докато ги сушите със сешоара. Изберете дебелината на кичурите, но не забравяйте, че колкото по-дебел е всеки усукан кичур, толкова по-дълго трябва да бъде обработван.

Как да сушите къдрава коса със сешоар:

Стъпка 1

Нанесете балсам без изплакване само по връхчетата на косата, за да ги хидратирате, без да се лишавате от обема в корените.

Стъпка 2

Попийте излишната влага от косата с помощта на тениска, като можете да започнете да обработвате косъма, когато е изсъхнал до около 60-80%. За дамите с къдрава коса е особено важно да не използват хавлиени кърпи, тъй като това може да причини накъсване и излишно начупване.

Стъпка 3

Използвайте термозащитен спрей или крем. Кремът е по-подходящ за гъста коса, докато спреят е по-добър за жените с тънка коса.

Стъпка 4

Наведете главата си надолу и оставете кичурите да падат естествено. Използвайте интелигентния режим на сешоара, за да симулирате професионално изсушаване като във фризьорски салон, използвайки топъл и студен въздух. На този етап може също да нанесете продукт за оформяне, като го втриете внимателно в косата си с ръце. Това ще помогне за отделянето и дефинирането на кичурите, ако е необходимо.

Стъпка 5

Вземете част от косата си в ръка и насочете сешоара към нея, като движите пръстите си, така че всеки кичур да е изсушен равномерно. Повторете същото и за останалата част от косата.

Стъпка 6

Ако искате да постигнете ефект с повече обем, обръщайте внимателно кичурите настрани, докато ги сушите с по-чести движения, създавайки обем в корените и кичурите.

7 съвета за перфектен прав сешоар у дома

Ново тайно оръжие на жените за красива коса: Срещу сухите краища и в полза на прическата със сешоар у дома

Още няколко хитринки, които винаги да помним:

1. Уверете се, че косата ви е вече на 60% суха, преди да започнете сушенето със сешоар. Важно правило, което да не забравяме, е, че при досег с топлината от сешоара, когато косата е напълно мокра, застрашаваме косъма от увреждане.

2. Винаги използвайте термозащитен продукт преди сушене.

3. С кръгла четка лесно можем да оформим кичурите, а правата четка ще ни помогне при изправяне. При къдрава коса, ви съветваме да не използвате четка, защото можете да нарушите еластичността на къдриците си.

4. Нещо, което не всеки знае, е, че старите модели сешоари имат склонност да изсушават кожата. Затова и Nanoe™ технологията, с която са оборудвани сешоарите на Panasonic, генерира ултрамалки частици влага, които предотвратяват изсушаването и същевременно поддържат кожата на главата гладка и здрава. Nanoe също притежава слаба киселинност, така че има по-нежен ефект върху кожата и косата.

5. Най-важното за сушене на къдрава коса и поддържане на къдриците здрави е подготовката. Най-малко веднъж седмично подхранвайте косъма с терапия за коса и я оставяйте да престои за повече от 30 минути.

Независимо какъв резултат искате да постигнете с прическите от домашния бюти салон, в полза ще ви бъдат най-новите попълнения иновативни сешоари и преси за коса на Panasonic. Разгледайте предложенията на марката, за да намерите най-подходящия продукт за вас.

Как винаги да постигаме красиви къдрици или изправена прическа с преса у дома?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента
Коса19 СЕПТЕМВРИ 2022

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента

Малко преди да посрещнем официално есента, плахо започваме да възприемаме новите тенденции.

Маслото от рапица ни помага за сухата и увредена коса
Коса08 СЕПТЕМВРИ 2022

Маслото от рапица ни помага за сухата и увредена коса

След летния сезон имаме толкова много суха и увредена коса, а маслото от рапица помага точно за това.

Печеливши идеи за къс бретон
Коса23 АВГУСТ 2022

Печеливши идеи за къс бретон

Днес ви задаваме въпрос: Подходящ ли е за вас късият бретон? Нека видим заедно какъв е отговорът.

Деми Мур споделя всичките си тайни за блестяща коса
Коса01 АВГУСТ 2022

Деми Мур споделя всичките си тайни за блестяща коса

Актрисата е горда собственичка на коса до бедрата.