Beauty : Грим14 ФЕВРУАРИ 2019

Подмладяване с помощта на грима

Тази лесна техника изтрива повече от 10 години от лицето

Независимо от своята възраст, една жена може да носи грим и благодарение на това да изглежда много по-млада.

Когато сме на 20-30 години, всякакви експерименти с макияжа са ни позволени. В по-зряла възраст обаче идват притесненията: мога ли да нося този или онзи цвят? Дали гримът няма да подчертае бръчките и отпуснатата кожа? Дали няма да изглеждам смешно?

Гримьорката Калиста Лориан показва, че с възрастта спокойно можем да продължим да се гримираме. Подходящите продукти и техника дори помагат значително да смекчим белезите на стареенето и да придадем на лицето си свежест, по-нежно излъчване и повече бодрост.

Естествената красота на французойките

Калиста дори е специализирана в това да гримира жени на възраст над 40 години. Както виждате от снимката (Моделът всъщност е майката на Калиста), резултатите са прекрасни, а ето и каква е нейната техника.

Винаги използвайте праймър

Калиста задължително хидратира богато кожата на лицето и нанася праймър преди всички останали продукти. Той заглажда кожата и прави разнасянето на фон дьо тена по-лесно, а и удължава трайността на покритието.

Използвайте правилния нюанс коректор

С възрастта очите изглеждат по-уморени и смекчаването на тъмните кръгове под очите е важна стъпка в грима. Тук е много важно да не превърнете ефекта на грима в дефект – тоест, да използвате неподходящ цвят или да прекалите с количеството. Много светлият, почти бял коректро например придава странен вид на лицето и само ви прави още по-бледи. Не използвайте коректор, който е много по-светъл от естествения тен на лицето ви.

8-те упражнения, които жените над 40 трябва да правят

Подмладяване с помощта на грима

Отдалечете се от огледалото

Когато нанесете коректора, отстъпете крачка назад и се огледайте от дистанция. Така ще добиете реално впечатление как ви виждат хората около вас. Когато сте втренчени в образа си в огледалото отблизо, е по-трудно да оцените дали покритието изглежда естествено.

Най-добрите бързи грим трикове

Недейте да “печете” грима

Любимата техника на сестрите Кардашиян не е подходяща за по-зряла кожа, смята Калиста. За да подмладите лицето си, гримът трябва да бъде по-лек и определено да не използвате такова голямо количество пудра. Слагайте по-малко фон дьо тен (Използването на праймър е важно и за това, че ще ви позволи с две-три капки спокойно да покриете цялото лице) и фиксирайте с пудра с фина текстура, която нанасяте с потупващи движения на четката на едно място.

Попълнете веждите

С годините те изтъняват, точно както и косата ни. Много важно за по-младежкото излъчване е веждите да са добре оформени и попълнени. Не ги удебелявайте изкуствено и недейте да ги извивате прекалено, просто ги срешете нагоре с четка за вежди и с пудра или молив за вежди ги попълнете и дооформете леко. Накрая фиксирайте с прозрачен гел за вежди.

Номерът на Сър Джон с фон дьо тена

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Inspo за есенни устни според знаменитостите
Грим19 СЕПТЕМВРИ 2022

Inspo за есенни устни според знаменитостите

Днес ще ви споделим всичко, което трябва да знаете, за да не бъдете хванати неподготвени за новия есенен сезон.

Червилото, което всички звезди носят в момента
Грим17 МАРТ 2022

Червилото, което всички звезди носят в момента

Не, не е червено червило

Малкият, но ефективен трик за по-изкусителни устни
Грим14 ФЕВРУАРИ 2022

Малкият, но ефективен трик за по-изкусителни устни

Придайте повече обем и красива форма на устните си само със стратегически поставен контуриращ продукт

10 идеи за новогодишните грим визии от звездите
Грим31 ДЕКЕМВРИ 2021

10 идеи за новогодишните грим визии от звездите

Какъв грим да изберем за последното парти за 2021 година?