Beauty : Beauty новини18 МАРТ 2016

Методът тредлифтинг измества пластичната хирургия

Мезоконците подмладяват лице и тяло без скалпел

През последните две години в естичната медицина стана популярно имплантирането на “мезоконци”, популярни още като “микроконци” или “3D-конци”. Методика се нарича “тредлифтинг”, а буквалният й превод от английски език означава “лифтинг с конци”.

Разработена е първо в Южна Корея, но бързо набира скорост в Япония, Китай, Малайзия, Сингапур, Филипините. Днес е актуална в Западна Европа, Америка и Русия.

Д-р Олеся Велинова от Център по естетика Persona е един от малкото дерматолози, които практикуват успешно тази процедура и у нас. Мезоконци не само за лице, което вече много нашумя в България, но и за тяло – все още малко популряна, но пък много ефективна процедура за стягане и подмладяване на кожата на тялото.

Какво представляват “мезоконците”
Системата за полагане на конеца представлява куха гъвкава стоманена игла, в чийто отвор е вкаран гладък конец. Част от конеца се намира извън иглата и е фиксиран с помощта на пенопластово топче или парченце поролон, които лесно се приплъзват към долния край на иглата при вкарването й в кожата.
Конецът се произвежда от полидиоксанон – материал, който отдавна се прилага в хирургията за зашиване на тъкани. Дерматологът обяснява, че няма опасност от инфекциозни усложнения и веднага след процедурата се вижда ефекта. Мезоконците изцяло се разграждат в продължение на 4-8 месеца.

Какви са особеностите на “тредлифтинга”
Имплантирайки мезоконци на нивото на подкожната мастна тъкан се постига ефект на лифтинг веднага след процедурата. “Окончателният резултат се запазва за 12-18 месеца, в зависимост от възрастта на пациента и метаболизма. При необходимост тредлифтингът може да се повтори“, разяснява д-р Олеся Велинова.
Процедурата не е сложна и не е травмираща за пациента, твърди д-р Олесия Велинова и разказва как това се случва. След апликационна анестезия иглата се вкарва по цялата дължина на набелязаната зона, след това се отстранява, а конецът остава в тъканите. За повишаване еластичните свойства на положения конец иглата преди отстраняването може да се завърти няколко пъти около собствената ос. В този случай двата края на конеца се усукват един около друг като спирала. Възстановителният период е седмица, а нежеланите реакции са кръвоизлив, болезненост и подуване.

Подходящи зони за процедурата и противопоказания
Мезоконците могат да се прилагат в областта на челото, за оформяне контура на лицето, при назолабиални гънки, “марионетни” бръчки, в областта на междувеждието, периорални и преаурикуларни бръчки. Тредлифтингът е идеален за отпуснатост на кожата на лицето, шията и в областта на деколтето. Може да се прилага и върху тялото – за стягане на кожата на ръцете, корема, задните части, вътрешната част на бедрата. “Не препопъчвам методът при: автоимунни заболявания, захарен диабет, злокачествени образувания, инфекциозни и хронични заболявания, увреждания на кожата, бременност, кърмене. Най-добре е предварителна консултация със специалист”, категорична е д-р Велинова.

Комбиниране на тредлифтинг с други процедури
“Без притеснения може да го комбинираме с ботокс, мезотерапии с хиалуронова киселина, плазмотерапия, като извършването на тези процедури е добре да предшестват тредлифтинга поне с 2-3 седмици”, препоръчва д-р Велинова. Все още специалистите обаче не са на едно мнение относно комбинирането на мезоконците с някои филъри – като например тези, които са на основата на калциев хидроксиапатит заради непредсказуемостта на тъканите спрямо съчетаването на тези продукти, още повече, че се поставят в едни и същи или много близки едно до друго нива на кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY НОВИНИ

Пролетно освежаване на косата в салони Inspire
Beauty новини28 ФЕВРУАРИ 2023

Пролетно освежаване на косата в салони Inspire

С настъпването на пролетта е време е за нов, по-жизнен и красив поглед върху цвета на косата ни.

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди
Beauty новини22 НОЕМВРИ 2022

Контурирането на Риана отнема само 60 секунди

Тайната разкри нейният личен гримьор, а ние сме готови да попием информацията на секундата.

Любимият празничен подарък е тук
Beauty новини23 ОКТОМВРИ 2022

Любимият празничен подарък е тук

Най-щастливият период от годината започва по-рано с лимитирания адвент календар на Kiehl's.

Blemish Control на CeraVe ни представя три нови продукта
Beauty новини17 ОКТОМВРИ 2022

CeraVe представя Blemish Control

Мощната формула на бранда, съдържаща киселини, ниацинамид и серамиди, ефективно се бори с неравностите по кожата.