Тайните за дълголетие на кралица Елизабет II

Елизабет II се превърна в кралица на света, не само на жителите на Обединеното кралство. Тя бе не само част от историята /със своето  70 годишно царуване/, но и част от личната история на всеки. Дългият й, нелек през повечето време, живот бе обгърнат с преданост и упорство, ден след ден, по време на дългото й управление, започнало на 26-годишна възраст.

Със сигурност отдаден живот, но и заобиколен от много силна обич. А любовта, както добре знаем, е магията, която удължава живота. Тук обаче голямо влияние оказват здравословната диета и навици. Време е да разкрием няколко от най-важните тайни за дълголетие на Нейно Величество.

Генетичните фактори

Според любопитни проучвания Уиндзорите изглежда живеят средно с около 26 години по-дълго от своите поданици. Своята роля тук оказват следването на балансирана диета с качествена храна, както и правилните часове сън.

Диетатa на кралица Елизабет II

Както споделя бившият кралски готвач Дарън Макгрейди, кралицата от време на време си е позволявала разкошни вечери, но в действителност тя винаги се е придържала към балансирана диета. Нейното хранене често е включвало риба или пиле на скара в комбинация от салата /зеленчуци, често сервирани както на обяд, така и на вечеря/.

Подобно на мнозина от нейното поколение, Елизабет II винаги е предпочитала семпли ястия. Като перфектна англичанка, за закуска тя винаги се е наслаждавала на чаша „Earl Grey“ с мляко и захар, разбира се. Към любимия чай, кралицата е консумирала зърнени храни, конфитюр, препечен хляб и кисело мляко, в зависимост от деня.

Но любимият ритуал на монарха винаги е бил следобедният чай със сандвичи и кифлички. Вместо забранени в диетата й, изглежда, че е имало храни, богати на нишесте, като паста и картофи. Нейно Величество никога не се е отказвала от сладкишите и по-специално от тортата с черен шоколад. Накратко, тя е спазвала здравословна диета, но без да се отказва от любимите си удоволствия.

Физическа дейност

В допълнение към храненето, Елизабет винаги е правила физически упражнения, допълнени от няколко разходки на открито с любимото си корги.

И как да пропуснем любовта й към конната езда? Има толкова много фотографии, които я изобразяват щастлива в компанията на най-обичания от нея кон.

Умствената дейност на кралица Елизабет II

Кралицата остава в добро здраве и благодарение на добрите си интелектуални навици. Тя се посвещаваше ежедневно на изучаването на документите в прочутата червена кутия, за да гарантира доброто управление на страна си.

Освен това, тя винаги четеше вестници всяка сутрин за закуска, за да бъде в крак с всички политически и социални събития. Това й позволи да поддържа мозъка си активен, което трябва да прави всеки човек в напреднала възраст.

Режим за красота

Говори се, че веднъж аристократ срещнал кралицата за първи път и споделил на съпруга й Филип: „Никога не съм осъзнавал колко красива е кожата й.“

Елизабет II никога не е използвала прекалено скъпи марки, предпочитайки продукти на разумни цени, включително овлажнителя „Milk of Roses“ на англиийския бранд Cyclax. Нейно Величество винаги е залагала на силната слънцезащита, особено за ваканциите си в Шотландия. Така тя е избегнала не само появата на бръчки, но и възможни кожни проблеми.

И за финал, кралицата винаги е следвала стриктна рутина по отношение на съня си. Краткото релаксиращо четиво преди лягане е било задължително, винаги в 23:00 ч. А настройването на алармата за 07:30 ч. е било закон.

Приемане на изминаващото време

Подобно на дълголетната си майка, Елизабет е станала по-топла и по-приспособима с напредване на възрастта. Както често казваше кралицата майка: „Нещата са много по-забавни след 80.“

След като видяхме Нейно Величество винаги ведра през последните си години, хубаво е да знаем, че остаряването често означава повече почивка, по-малко напрежение и способност за отдаване на страстите си.

Адаптивност

Нейното величие идва от култура на достойнство. Суверенът винаги е успявал да държи емоциите си под контрол с положително отношение. Кралицата винаги виждаше чашата наполовина пълна, което й даваше голяма доза умствена сила. Тя винаги е имала волята да се адаптира към обстоятелствата, вместо да ги отхвърля.

Този и начин на живот успява да забрани стреса. Това, от своя страна, също допринася за нейното дълголетие, а освен това и за пълноценното й съществуване. Съществуване, което бе дълго и легендарно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как ще се промени гардеробът на кралица Камила?

Hero Slider