Как ще се промени гардеробът на кралица Камила?

Черно и дантела – това е комбинацията, избрана от Камила за най-важния ден от живота й, този, в който се превърна в новата кралица на Великобритания. Сигурни сме, че не и е било лесно да избере тържествено облекло, което да обединява траурното събитие /напускането на този свят от нейната тъща/ и новата й роля в британската монархия.

Силуетът, отличната изработка, причудливостта на три-четвърти ръкавите и V-образното деколте, които нежно подчертават дантелата, са детайлите, които вече могат да ни подскажат за маршрута, който сега ще поеме гардеробът на Камила.

Тоалетът, с който съпругата на крал Чарлз III се появи за първи път пред общността след смъртта на Елизабет II, е дело на Фиона Клеър.  Новата кралица предпочита да залага на комфорта преди всичко.

Напоследък, особено по време на извънредните здравни ситуации, свързани с Covid-19, Камила използва широк деним. Да, тя определено предпочита неангажиращите визии. Дори се говори, че кралица Елизабет никога не е носила дънки. Е, съпругата на Чарлз III го прави често и с охота.

Обзалагаме се, че Анна Валентин ще бъде много заета в бъдеще. Тя е дизайнерът, към когото Камила се обръща в решаващи моменти. Заедно с бившия си партньор – Антония Робинсън, създават и роклите за гражданската й сватба и последвалата благословия на 9 април 2005 г. Камила е първата кралска особа, която носи сватбената си рокля отново, само две години по-късно.

Етническите нюанси са друга основна характеристика, която присъства основно в стила й. Тя изненада всички, когато се появи редом до съпруга си на концерта на Platinum Party в Palace. Тогава видяхме Камила да носи традиционна кашмирена вълнена носия.  Меките платове, бродериите и скъпоценните и нежни материи могат отново да се появят във визиите на кралицата при подходящи обстоятелства.

Цветовете в гардероба на Камила никога не са били прекалено ярки

За разлика от свекървата, която бе отстранила бежавото от гардероба си по институционални причини, тогавашната херцогиня не трябваше да се съобразява с този проблем. Нейната работа бе просто да бъде елегантна.

Цветните палта вероятно ще се превърнат в музейни експонати и далечен спомен за Камила. Тя трябва да стои една крачка зад съпруга си. Новите и визии трябва да варират в цветове като слонова кост, синьо и зелено.

Дали съпругата на крал Чарлз III ще се откаже от Chanel? Вероятно ще и се наложи да предпочете британските марки пред международните такива. А всички знаем за любовта и към един определен бранд.

Едно от качествата, които Карло трябва да обича в своята Камила, определено е пестеливостта. Новата кралица обича да използва дрехите си повторно. Но ако има нещо, което и двамата обичат да правят, това е да харчат солидни суми за бижута. Кралят подарява скъпоценни бижута на любимата си, избирайки преди всичко от каталога на Van Cleef & Arpels .

Сигурни сме, че ще видим такива и в новата премяна на кралицата. Камила ще има възможността да покаже с лекота и бижутата на своята тъща-суверен, много от които с неоценима стойност.

Въпреки че не очакваме фойерверки по отношение на кралското облекло, на фона на бижутата обичаме да мечтаем и сме сигурни, че там винаги можем да получим необходимата изненада.  Според мнозина, Елизабет II е имала огромна колекция от бижута, които е избрала да не излага на показ през последните десетилетия.

Новата кралица може би не е на същото мнение. Затова очакваме да видим богатата съкровищница, която ще бъде истинска наслада за очите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кейт Мидълтън официално е новата принцеса на Уелс