Трогателното последно писмо за принц Филип, написано от неговата Лилибет

Принц Филип е бил погребан с бележка, написана лично от кралица Елизабет.

Този уикенд Великобритания изпрати принц Филип с почести, но за един човек тъжното събитие бе много по-специално и трудно. След 73 години заедно и безбройни изпитания кралица Елизабет се сбогува със съпруга си.

На събитие, на което тя принципно би била в центъра на вниманието, Eлизабет II успя да скрие емоциите си и наблюдава службата със сведена глава, а лицето й бе прикрито от шапката и маската й. Но това не бе единственото, което тя успя да скрие от света на този ден.

Погребението на принц Филип: Тържествено и емоционално сбогом от кралското семейство

Кралица Елизабет написа лично последно послание към принц Филип, с което той е бил погребан. Въпреки че от кралското семейство отказаха да коментират какво е пишело на бележката, защото е крайно личен детайл от церемонията, на снимките се разчита, че посланието е било подписано от “Лилибет” – галеното име на кралицата, с която са я наричали като малка, а принц Филип е бил последният останал човек, който да се обръща към нея така.

Още един детайл, с който кралица Елизабет почете съпруга си, бе изборът й на бижу – диамантената брошка, която тя носи за повода, е подарък от баба й. Брошката е била първоначално подарена на кралица Мари за нейната сватба, а Елизабет II я е носила за множество важни семейни събития, включително сватбата на Меган и Хари.

Как Меган Маркъл почете принц Филип?