Погребението на принц Филип: Тържествено и емоционално сбогом от кралското семейство

Милиони по света днес гледаха последното сбогом на кралското семейство с принц Филип.

Съпругът на кралица Елизабет, най-дълго служещият консорт на монарха, награждаван военнослужещ, принц и херцог – кралското семейство и цяла Великобритания почете принц Филип за всички постижения и заслуги по време на погребението му днес.

Планирано от самия него, но с по-кратък списък от присъстващи, заради пандемията, траурното събитие събра гледащите пред екраните за едно последно сбогом с принца.

Макар и много да изпратиха ковчега, пренесен от модел Land Rover, специално разработен с помощта на Филип, на службата в църквата бяха допуснати само 30 души от семейството и близките на покойния.

На погребението беше поставен акцент върху военните постижения на принц Филип, затова и никой от кралското семейство не държа реч.

Какво ще се случи в кралското семейство след смъртта на принц Филип

Въпреки тъжния повод Уилям и Хари не преглътнаха враждата си и отказаха да вървят заедно след катафалката, а между тях застана братовчед им Питър Филипс. На събитието присъстваха, разбира се, и принц Чарлз и Камила, принцеса Ан, принц Андрю, принц Едуард, Кейт Мидълтън, както и принцеса Юджийн и принцеса Беатрис, придружени от съпрузите си.

Изключително емоционални са снимките на Кралица Елизабет сама по време на службата, отделена от останалата част на семейството от притеснения за здравето й по време на пандемията.

В галерията ще откриете още кадри от тъжното събитие, а цялото погребение можете да гледате тук през видеото на живо, излъчено от профила на кралското семейство в Youtube.

Кралското семейство в невиждани до сега кадри

Снимки: Profimedia

Fashion GalleryHero SliderPopular