Сватбата на принц Хари и Меган Макъл ще е в Уиндзорския замък

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще бъде през май в параклиса “Сейнт Джордж” в Уиндзорския замък. Това съобщиха от двореца Кенсингтън.

В същия храм са били сватбите на принц Едуард и братовчеда на Хари – Питър Филипс. Там бе и погребалната служба на принцеса Даяна. Говорители на Краллската фамилия съобщиха, че двойката е избрала храма, защото “за тях той е специално място”.

Любовната история на Принц Хари и Меган Маркъл

Новината за месеца и мястото на сватбеното тържество идва ден, след като стана ясно, че принц Хари е предложил брак на актрисата, а предложението е било одобрено от кралица Елизабет II. Първоначално се говореше, че Кралицата няма как да присъства на сватбата, защото Маркъл е разведена, а това противоречи на традициите. Двойката обаче е получила одобрението на Англиканската църква, а говорител на принца разсея всички съмнения, обявявайки, че Елизабет II ще присъства на сватбата на внука си.

Видео: Принц Хари и Меган Маркъл в първото си общо интервю

Стана ясно и, че Меган Маркъл ще получи британско гражданство, но ще запази и американското си, както и ще премине към Англиканската църква преди церемонията. В официалното обявление се съобщава, че кралското семейство ще поеме разходите за сватбата.

Първи снимки от годежа на Меган и Хари!

Друг въпрос, който вълнува всички, е дали децата на Хари и Меган ще бъдат наричани “принц” и “принцеса”, подобно на малкия Джордж и Шарлът, децата на Уилям и Кейт. Оказва се, че според документ, подписан от крал Джордж V през далечната 1917 година, те не могат и да носят тези титли. Вместо това към децата ще се обръщат с думите “лорд Маунтбатън-Уиндзор” и “лейди Маунтбатън-Уиндзор”. Единствено кралица Елизабет II може да промени това, както стори през 2012 година. Тогава тя издаде документ, с който разреши всички деца на Кейт и Уилям да бъдат наричани “принц” и “принцеса”.

Снимки: Profimedia