Видео: Принц Хари и Меган Маркъл в първото си общо интервю

Малко след като обявиха официално годежа си и позираха пред фотографите в двореца Кенсингтън, принц Хари и Меган Маркъл дадоха своето първо общо интервю.

В него двойката разказа повече за самото предложение, случило се само преди няколко седмици. Греещата от щастие Меган разкри, че принцът й е предложил, докато си приготвяли вечеря. Той паднал на едно коляно, а тя била толкова развълнувана, че дори не го оставила да довърши въпроса си. “Мога ли да кажа “Да”, мога ли да кажа “Да”,” предсъздаде момента Хари и добави, че според него е успял да изненада половинката си.

33-годишният принц сподели, че преди година и половина с Меган са се запознали, благодарение на обща приятелка. Няколко седмици по-късно той успял да убеди актрисата да го придружи на пътуването му в Ботсвана, където къмпингували под звездите и успяли да прекарат повече време само двамата. 

В интервюто Хари и Меган говорят за промяната, пред която актрисата от “Костюмари” ще се изправи. Маркъл е категорична, че фактът, че е публична личност, по никакъв начин не я е подготвил за вниманието на таблоидите. От своя страна принц Хари споделя, че още в началото на връзката им се е опитал да й обясни до каква степен ще се промени живота й. Но и двамата приемат годежа си като нова и вълнуваща глава от животите си.

Меган споделя за вълнуващите срещи с кралица Елизбет II и останалата част от семейството на Хари, включително роднините от страна на майка му принцеса Даяна. “Това беше важен момент за мен,” категорична е актрисата, а принцът се шегува, че кучетата на кралицата също са влюбени в Маркъл.  

Първи снимки от годежа на принц Хари и Меган Маркъл

Накрая двойката коментира и бижуто, с което Хари предлага брак – пръстен с три диаманта, който самият той е измислил. Средният камък е от Ботсвана, тъй като това е важно място за двамата, а останалите два са от личната колекция на принцеса Даяна. “Исках тя да бъде част от това невероятно приключение,” споделя принцът. А Меган допълва, че по този начин и заради факта, че е успяла да се срещне с важни хора от живота на Даяна, е успяла да опознае част от покойната принцеса.

А какво според Хари щеше да е мнението на майка му за избраницата на сърцето му? “Без никакво съмнение щяха да са много близки. Тя щеше да е невероятно развълнувана за мен, но щеше да е добра приятелка с Меган. В дни като днешния наистина усещам липсата й, но заради пръстена и всичко останало съм сигурен, че тя е с нас. И подскача от щастие на някакво друго място.

Вижте цялото интервю!