С какво ще запомним тазгодишните SAG Awards

На наградите, организирани от Гилдията на актьорите, сериалите “The Crown” и “Schitt’s Creek” се откроиха с най-много статуетки. 

Под формата на едночасово онлайн събитие се проведоха тазгодишните SAG Awards вчера и макар и дистанционно, на церемонията имаше много незабравими моменти.

Победителите

Тази година бяха раздадени награди в 13 категории. Направи впечатление, че на тази церемония победите бяха от разнообразни продукции, като сериалите “The Crown” и “Schitt’s Creek”, както и филмът “Ma Rainey’s Black Bottom” бяха единствените заглавия с повече от една победа.

500 часа са били нужни, за да създадат роклята на Мария Бакалова за наградите SAG

Сред актьорите победители бяха Марк Ръфало, Аня Тейлър-Джой, Катрин О’Хара, Джилиан Андерсън, Джейсън Судейкис и други.

Речите

Един от спечелилите снощи бе и актьорът Чадуик Босман, който миналата година загуби битката срещу рака. Посмъртно прие наградата му съпругата му и речта й разплака много от зрителите.

Марк Ръфало пък посвети благодарствената си реч на темата за психичното здраве с цел да помогне на повече хора, които в момента се борят с подобни проблеми.

Забавните моменти

В онлайн формата, който повечето наградни церемонии приеха този сезон, обикновено липсват онези забавни моменти на сцената и зад кулисите, които остават в историята – като миналогодишната снимка на Дженифър Анистън и Брад Пит или когато Рами Малек падна от сцената на Оскарите във вълнението си.

За да наваксат за това, от Гилдията на актьорите организираха допълнителен сегмент в началото на церемонията, в която гостите можеха да споделят най-смешните истории от кариерата си като актьори – от неверни факти в автобиографията, които са довели до забавни ситуации, до новобранските грешки от първите години в индустрията.

Блясък и стил на наградите SAG Awards с Никол Кидман, Кейт Бланшет и още