500 часа са били нужни, за да създадат роклята на Мария Бакалова за наградите SAG

Въпреки че Мария не успя да се прибере със статуетка от наградите SAG Awards вчера, това не я спря да изглежда феноменално.

500 часа работа, 400 ръчно създадени изкуствени цветя – всичко в една невероятна визия, с която Мария Бакалова постави името си в модната история на наградните церемонии.

Тоалетът й за вчерашната церемония бе специално изработена за нея от Dior, като главната тема на роклята бе романтизъм с малка нотка приказност в стил “Алиса в страната на чудесата”.

И чудесата наистина не липсваха в нейната визия – стилистът й разказа за специалния процес, през който от екипа на Dior са преминали, за да създадат крайния резултат.

“За този кариран ефект шивачите изрязваха всеки един панел с един пласт тюл в телесен цвят и два пласта черен тюл. След това всеки трипластов квадрат се зашиваше върху тъканта”, споделя Джесика Пастър, стилистката избрала визията. “Виждам този модел като нещо повече от произведение на изкуството – детайлите, лекият хумор и пъстрите акценти бяха прекрасни”, допълни тя.

Блясък и стил на наградите SAG Awards с Никол Кидман, Кейт Бланшет и още

За да бъде напълно съвършена визията, косата на Мария бе прибрана в небрежен кок, който да постави акцента върху роклята.

Гримът пък бе създаден само с продукти на Dior – както бялата козметика, така и декоративната.

След тази страхотна визия само чакаме да видим какво ще избере Мария за Оскарите този месец.

Popular