Патрик Демпси за трансформирането на уязвимостта в геройство в „Disenchanted“

Патрик Демпси не успя да ни покаже певчески и танцувални умения в хита на Disney от 2007 г., но този път ще го видим в изцяло нова и различна светлина. „Беше наистина забавно да се потопя в приказките с образа на Робърт“, казва актьорът. „За мен това бе най-вълнуващата част от завръщането ми във филма“, добави още той.

Връщането към емблематичната му роля и повторното събиране с колежката му Ейми Адамс означава само едно, а именно, че Демпси трябваше да научи хореографията си и то с меч. „Мечът бе забавната част“, коментира Патрик, „но продължаваха да ми отнемат истинския меч и да ми дават пластмасов, така че нямах кой знае какво предимство.“

Припомняме ви, че Робърт на Демпси бе циничен нюйоркски адвокат и самотен баща, който искаше дъщеря му Морган да знае, че приказките и щастливите събития не са реални. Но след като откри своята принцеса, Робърт промени решението си и в крайна сметка се влюби в Жизел, героинята на Ейми Адамс.

И заживели щастливо до края на дните си – така или иначе поне десет години. В „Disenchanted“, след появата на новото бебе, двойката и вече тийнейджърката Морган решават да се преместят в предградие, което изглежда като излязло от книга с приказки. Но тъй като всеки един от семейството има свои свобствени борби в новия град, Жизел си пожелава нещо, превръщайки Монровил в Монролазия, като същевременно дава на всеки възможността да се потопи в собствената си приказка.

Робърт на Патрик Демпси се превръща в рицар, който търси смисъла на живота си

„Те правят тази голяма промяна, за да подобрят качеството на живота си и средата, в която се намират децата им“, казва актьорът. „И всичко това поражда много конфликти и сътресения – индивидуално, а след това и колективно като семейство. Той не е доволен от този си избор и се пита дали това е било правилното решение и какво трябва да прави с остатъка от живота си“, добавя още звездата.

Демпси разкрива, че при създаването на историята на Робърт, той и режисьорът Адам Шанкман наистина са искали да изследват разочарованието. „Това е въпросът: има ли някой щастлив в момента в семейството?“, казва актьорът.

„Истинската сила на един мъж е да може да покаже своята уязвимост. Това не означава, че си слаб, означава, че си свързан и си достатъчно силен, за да се пребориш. Ето какво чувствам, това е, от което се нуждая. Това е част от характеристиката на това да бъдеш герой. Да ме боли, да съм тъжен – има сила в това. Не виждам дори доза слабост. И мисля, че се тълкува погрешно в обществото. Мисля, че с времето се променяме, но това е нещото, което трябва да свършим по-скоро, за да бъдем добър пример за подражание“, добави още Патрик Демпси.

„Когато правите мюзикъл, имате истинско усещане за близост с танцьорите и певците. Не осъзнавах колко много съм пропуснал и наистина ми хареса. Ако ме помолят, определено бих го направил отново“, заключи звездата.

„Disenchanted“ можем да гледаме на платформата на Disney +.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Патрик Демпси – неузнаваем с платинено руса коса

Hero Slider