Първата Коледа на Селин Дион без Рене

Макар все още да не е преживяла смъртта на съпруга си, Селин Дион е прекарала щастливо изминалата Коледа.

Певицата сподели снимка, на която с тримата й синове са прегърнати край елхата.

Селин и синовете й Рене-Чарлз (15 г.) и близнаците Нелсън и Еди (6 г.) са посрещнали празника в курорт в Монтана, което е семейна традиция.

Това обаче е първата им семейна Коледа без Рене Анжелил – на 14 януари миналата година, той почина след продължителна и тежка битка с рака.

“За мен това няма да бъде парти. Ще бъде време, в което да се опитам да медитирам, да намеря баланс, да имам мир за себе си и за децата”, сподели преди пътуването Канадската суперзвезда.

Селин споделя още: “Не мога да живея живота си от тук нататък само с тази мисъл: съпругът ми почина, децата ми нямат баща. Трябва да продължа изправена и силна, защото такъв е моят начин на живот. Да бъда силна, да подбирам добре битките си, да живея за днешния ден – не за утре, а за днес, защото нищо никога не е съвсем перфектно.”


Селин и мениджърът й Рене Анжелил бяха омъжени в продължение на 21 години. Музикалната звезда не крие, че той е единственият мъж, когото е целувала през живота си.

Двамата започват връзката си, когато певицата е едва на 19, а той е вече на 45. Още по-любопитен факт е, че Рене открива талантливото момиче, когато тя е само на 12 години. От тогава, той поема кариерата й в свои ръце.

“Бях някъде на 17 или 18 години, когато започнах да чувствам нещо по-различно към него”, споделя Селин. Но в продължение на цели пет години двамата пазят връзката си в тайна. Дори успяват да скрият факта, че през 1991 г. са се сгодили.

Рене е този, който в по-голяма степен се притеснява как ще реагират хората на новината. Двамата все пак разкриват връзката си публично през 1994-та, а през декември същата година е сватбата им.


В началото най-върлият противник на връзката е майката на Селин. Заради факта, че Рене вече е бил женен два пъти и има три деца, тя е убедена, че не може да му се има доверие. “Беше много трудно за нея, а и за мен”, признава по-късно поп звездата.

Двойката се сблъсква и с трудности при зачеването. Големият им син е заченат инвитро, а след раждането му, опитите на Селин и Рене за второ дете завършват с един спонтанен аборт. След още много опити инвитро, най-после се появяват близнаците Нелсън и Еди.


От 1999 г., семейството се бори и с тежката диагноза рак. Всеки път когато болестта се появява, Селин слиза временно от сцената, за да се посвети на съпруга си. В последните седмици от живота на Рене, той е в много тежко състояние и се храни през сонда, а певицата е неотлъчно до него.

Семейството успява да прекара Коледата на 2015-та година заедно. Но само две седмици след това, Анжелил губи битката за живота си.