Måneskin получиха номинация за Грами 2023

След като се завърнаха у дома без приз от последните Европейски музикални награди на MTV 2022, Måneskin спечелиха първата номинация в кариерата си за наградите Грами.

Групата участва в надпреварата в категорията „Най-добър нов изпълнител“, а също така и със саундтрака си към новия биографичен филм „Елвис“, представен на филмовия фестивал в Кан. Проектът е номиниран за „Най-добър компилационен саундтрак за визуални медии“.

65-ото издание на звездното събитие ще се проведе на 5 февруари 2023 г., само няколко дни след издаването на новия албум „RUSH!“ /на 20 януари/.

Дамяно, Виктория, Томас и Итън в момента са ангажирани с датите от турнето си „Loud Kids Tour“, което засяга множество големи дестинации по света, но също така спира на родната им земя – Италия. И то с цели два концерта – на Олимпико в Рим и на Сан Сиро в Милано /съответно на 20.07. и 24.07.2023 г./.

Това преживяване, според историите в профила на групата в Instagram, който е на път да достигне 6 милиона и половина последователи, се оказва пълно с изненади. „Пътуването ни в Северна Америка става все по-вълнуващо! Събираме най-забавните спомени от нашия живот и някои, които никога не бихме могли да си представим, че ще открием, като огромната обич, получавана навсякъде, където свирим. Благодарим на Финикс и Солт Лейк Сити, вие ни пристрастихте!“, сподели италианската рок група.

Трогателните думи бяха придружени от нежни и забавни кадри зад кулисите, включително прегръдки, снимки с грим и пица в съблекалните. А най-любимият ни кадър е този на Дамяно на пода на залата, видимо забавляващ се.

„The Loneliestна Måneskin събра общо 12 милиона гледания за един месец

Любимата на всички група поразява и изумява отново и отново, печелейки международните сцени и все по-престижни признания.

„Не мислехме, че можем да стигнем толкова далеч с тази скорост“, споделиха звездите. „Всичко, което правехме винаги, от началото на нашата кариера, е да се целим много високо, но щяхме да сме напълно луди да си представим всичко това, което се случи само след година и половина“, добавиха още те.

И като си помислим само, че всичко е започнало още в училище, както каза самата Виктория: „Томас, Дамяно и аз бяхме заедно в средното училище, а то бе с музикална насоченост и можехме да изберем дали да учим пиано или перкусии, китара… А Итън намерихме във Facebook. Беше ни трудно, но опитахме!“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Дамяно плака по време на концерт на Måneskin?