Кралица Елизабет II ще трябва да прекара още две седмици в почивка

Притесненията за кралица Елизабет II продължават да са най-обсъжданата тема на Острова.

Въпреки че здравето на кралицата на Англия продължава да е стабилно, докторите й са препоръчали в следващите две седмици тя да си почива и да взима участие в събития само виртуално. Това разкриха от Бъкингамския дворец през уикенда.

Междувременно министър-председателят на Великобритания, Борис Джонсън, коментира здравето на Елизабет II: “Тя просто трябва да следва съветите на докторите си и да си почине, което смятам, че е най-важното нещо. Мисля, че цялата държава й желае да се възстанови бързо.”

Темата за здравето на кралицата стана водеща сред британци през последните седмици, след като стана известно, че лекарите й са забранили много от любимите активности на Елизабет II с цел да предпазят здравето й. Преди две седмици тя трябваше да остане в болница за една вечер, но не бе разкрито какви са били здравословните проблеми, за които е трябвало да се тества.

Оттогава тя се завърна постепенно към ангажиментите си, но единствено дистанционно: Кралица Елизабет II се върна към работните ангажименти