Кралица Елизабет II се върна към работните ангажименти

Кралицата проведе един от работните си ангажименти с видеоразговор.

Миналата седмица кралица Елизабет II трябваше да пропусне един от работните си ангажименти заради съвет на докторите и прекара една вечер в болницата за изследвания във връзка със здравословен проблем, който не бе съобщен на британците. Сега тя се завърна към срещите по работа и вчера бе първият й работен ангажимент след престоя в болницата. Вместо присъствено обаче тя се включи с видеоразговор.

Малко след това стана ясно, че въпреки че е в добро настроение и би искала да се завърне към ангажиментите си, докторите са я посъветвали да отмени и друго пътуване. На първи ноември тя трябваше да присъства на прием в Глазгоу, което сега няма да се случи. За да бъде част от събитието, кралицата отново ще се включи с видеоразговор.

По-рано тази седмица експерти споделиха, че се съмняват в това, което се разкрива за здравето на кралицата и смятат споделеното от двореца за подвеждаща информация,. “Вероятно са се опитвали да предпазят кралицата, защото тя не би искала да се вдига много шум по темата, но е подвеждащо”, споделя кралският биограф Ингрид Сюард.