Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

Здравето на кралицата е стабилно сега, увериха от кралския двор.

Вчера стана ясно, че кралица Елизабет II е трябвало да отложи пътуването си до Ирландия в сряда по препоръка на докторите, а същата вечер е посетила болницата за изследвания.

“Следвайки лекарските съвети да си почине за няколко дни, кралицата посети болница в сряда следобед за предварителни изследвания и се върна днес по обяд в Уиндзор с добро настроение”, гласеше изявлението от Бъкингамския дворец. “Нейно Величество е разочарована, че няма да може да посети Северна Ирландия, където щеше да се включи в няколко ангажименти.”

Източници от кралския двор разкриват, че здравето й е стабилно и посещението в болницата е било по превантивни причини. Наскоро стана ясно, че докторите са я посъветвали да намали алкохола и да се откаже от типичната си чаша питие, на която тя преди се е наслаждавала почти всяка вечер.

Преди седмица пък кралицата започна да посещава работни ангажименти с бастун – за първи път от 17 години, когато й се наложи да се придвижва с такъв заради операция.

95-годишната кралица Елизабет II е най-дълго управляващият монарх в историята на Великобритания до сега. Въпреки това тя продължава да е жизнена и дори се бунтува срещу остаряването – само преди няколко дни тя бе номинирана за “Възрастен човек на годината”, но отказа наградата шеговито под претекст, че не отговаря на възрастовите изисквания, за да я получи.

Popular