Клипът на Джъстин Бийбър навреди на природата

Певците трябва да внимават къде снимат видеа. Клипът на Джъстин от преди години доведе до затварянето на красив каньон в Исландия.

Клипът на Джъстин Бийбър за песента “I’ll show you” през 2015 година беше сниман в каньон в Исландия –  Фйадрарглиуфур. Това го направи още по-известен и увеличи туристическия интерес към мястото с до 80%.

Това звучи като добра новина, но е довела до неблагоприятни последствия за природата там. В случаи на прекалено голям трафик на посещения, често мястото страда, заради замърсяване и неправлиното третиране на фауната. Точно това станало и в каньона. Туристите нарушили чистотата на природата и вредели на растенията. 

Японска компания издава нов албум на Джъстин Бийбър

Едновременно с това последната зима променила мястото заради топенето на ледовете. Така главният път до обекта станал недосегаем. Посетителите обаче продължили да се тълпят и минавали по забранени места, където има изчезващи видове растения.

„Тъй като пътищата до самия каньон са станали непроходими, туристите минават по забранени пътеки и увреждат много застрашени растителни видове”, казва Даниел Фрейр Джонсън, съветник на местната организация за опазване на околната среда.

Заради тези последствия организацията е трябвало да затвори каньона за посетители и да забрани достъпа.

Джъстин Бийбър минава през труден период

Джъстин Бийбър стана моден дизайнер