Как Меган и Хари ще кръстят дъщеря си?

Ще кръстят ли второто си дете на принц Филип или на принцеса Даяна?

Съвсем скоро очакваме деня, в който Меган и Хари ще станат родители за втори път, след като споделиха, че ги очаква щастливото събитие през февруари. Макар и да нямаме точна дата за термина на Маркъл, предполага се, че е през първата част на лятото или края на пролетта.

След като не са част от кралското семейство вече, Меган и Хари няма да бъдат задължени да спазват всички традиции около раждането на детето, така че е възможно да разберем за появата на детето по-късно.

Към момента няколко са очакваните имена, които кралски експерти и феновете на двойката смятат за най-възможни избори за първата дъщеря на херцозите на Съсекс.

След смъртта на принц Филип младото семейство може да избере да кръсти детето си Филипа – по този начин отправят послание и срещу расизма, след като така се е казвала и първата чернокожа кралица на Великобритания – Филипа д’Авен, съпруга на Едуард III.

Принц Хари разказва за първата си среща с Меган… в супермаркет

Друг възможен избор е и Лили – кралската двойка прояви интерес към това име по време на работен ангажимент, когато Меган бе бременна с първата си рожба. Този избор ще е особено подходящ, защото ще отдаде почит на кралица Елизабет, на която като малка са казвали Лилибет.

Съвсем очаквано е и да кръстят дъщеря си Даяна, за да почетат паметта на покойната майка на принц Хари.

Експерти не отричат и възможността за имената Мег и Хариет, производни на собствените на Меган и Хари, след като и двете имена са били споменавани по време на срещите им с деца във Великобритания.

Последното предположение за името идва от старо интервю на Маркъл, още преди да се присъедини към кралското семейство. Тогава тя бе споделила, че е гравирала часовник с думите “От М.М. до М.М.” и смята да го подари на бъдещата си дъщеря.

Британци искат принц Хари да се откаже от титлата си