Британци искат принц Хари да се откаже от титлата си

Рейтингът на Меган и Хари продължава да спада след интервютата им.

Към този момент 40 хиляди души са подписали петиция, с която британци искат принц Хари да се откаже от титлата си в кралското семейство. Създала я е кралският експерт лейди Колин Кембъл – автор на книгата “Meghan and Harry: The Real Story”.

“Създадох петицията, защото смятам, че това е правилното нещо, което да направят. Най-доброто решение е, защото освобождава Хари да прави каквото поиска без последствия и без да вреди на монархията, на британците и на себе си”, споделя Кембъл.

След последните признания на Хари и Меган, както по време на интервюто им за Опра, така и в последващия документален сериен филм, създаден от принца и Уинфри, мнението на британците за двойката е спаднало още повече. Въпреки че последните проекти на херцозите на Съсекс бяха създадени с цел освен да разкажат своята страна на историята, но и за да защитят себе си след скандалите, които предизвикаха като част от семейството според повечето кралски експерти те са направили повече вреда върху репутацията си, както и тази на монархията.

Източници споделят, че кралското семейство е обезпокоено, че принц Хари продължава да говори за лични теми, докато самият той е напуснал Великобритания, за да защитите личното си пространство.