Какво знаем за новия психологически кошмар на Хоакин Финикс?

Става дума за новия филмов проект на режисьора Ари Астер, по който се работи от доста време насам. Досега не се знаеше много, освен че Хоакин Финикс ще бъде главният герой, но от A24 най-накрая пуснаха първия трейлър /от който, честно казано, не се разбира много/, както и резюме на проекта.

Филмът на Хоакин Финикс се очаква по кината на 21 април 2023 г.

Преди да стане известен, режисьорът Ари Астер засне късометражен филм, озаглавен „Beau“ през 2011 г., който очевидно е предоставил основата за новия филм. Проектът успя да покаже за 5 минути невротичен мъж на средна възраст, занимаващ се с все по-тревожна поредица от събития.

Сега, 12 години по-късно, режисьорът поема същия път. „Един параноичен мъж“, гласи резюмето, „се впуска в епична одисея, за да се върне у дома при майка си в този смел и гениално покварен нов филм на сценариста/режисьор Ари Астер.“

След успеха на „Midsommar“ и „Hereditary“, Астер се завръща с нов психологически кошмар, който отново ще изследва абсурда на човешкия ум с цинизъм и доза ирония. Бо се опитва да се прибере у дома, не знае какво може да му се случи по време на пътуването и всъщност кошмарите му се превръщат в халюцинираща и мъчителна реалност /която наподобява измислица/.

Измъченият и параноичен герой се играе от самия Хоакин Финикс, който скоро ще се завърне и в ролята, която му спечели Оскар през 2020 г. Всъщност, освен в „Beau is Afraid“, ще го видим отново като Жокера във „Folie à Deux“, заедно с Лейди Гага.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хоакин Финикс и Руни Мара ще играят заедно в „Островът“