Коя е Джоди Комър, най-красивата жена в света?

Дали красотата е въпрос на математика, пропорции и хармоничност? Това е мнението на учените, които също разчитат на тези фактори при установяването на съвършенството на формите. Не е случайно, че има математически изчисление за дефиниране на идеалната красота: златното сечение, концепция, която често срещаме в света на красотата, като при избора на форма на веждите въз основа на лицето ни.

Естетичният лицев хирург Джулиан Де Силва и неговият екип, който ръководи „Център за усъвършенствана лицева козметика и пластична хирургия“ в Лондон, тръгват именно от тази идея. Чрез алгоритъм и техники за картографиране на лицето, те установяват в проценти коя жена има най-хармоничното лице. Коя всъщност е тази, която се доближава максимално до съвършенството?

За да се определи коя е най-красивата жена в света, бяха анализирани измерванията на всяка област на лицето, от челото до очите, от скулите до устните, до брадичката и челюстта. Е, британската актриса Джоди Комър се доближава най-много до символа, който представлява златното сечение.

Коя всъщност е Джоди Комър?

29-годишната красавица, родена и израснала в Ливърпул, е най-известна с участието си в телевизионния сериал „Killing Eve“, който печели Бафта и Еми. Британският Vogue я включва сред най-влиятелните жени за 2018 г., а Forbes прави същото през следващата година, поставяйки я сред „30-те под 30 години“.

Руса коса, топъл тен и зелени очи, Джоди Комър постигна резултат 94,52 % според доктор Джулиан Де Силва. Резултат, който се доближава до съвършенството на златното сечение повече от всички нейни „опонентки“, взети под внимание от алгоритъма.

Кои са останалите красавици в класацията?

В допълнение към честта на първото място, трябва да признаем още една на Джоди Комър. А именно това, че е изместила Зендея от грабването на златен медал по красота. Актрисата няколко години подред бе смятана за най-красивата жена в света. Тази година тя е с втори резултат, малко по-нисък от този на Комър – 94,37%.

На трето място е Бела Хадид с 94,35%, а на четвърто Бионсе. Топ 10 допълват Ариана Гранде, Тейлър Суифт, Джордан Дън, Ким Кардашиян, Дипика Падуконе и Хойон Джънг.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Все още не сме превъзмогнали визията на Зендея за Valentino