Дизайнери отказват да обличат Мелания Тръмп

Съпругата на Доналд Тръмп, бившият модел Мелания, ще се сблъска с много трудности в модно отношение, когато стане Първа дама. 

След няколко месеца Доналд Тръмп официално ще стъпи в длъжност като 45-ия президент на страната и всички се питат какъв ще бъде стилът на милионерската съпруга. Е, ние със сигурност можем да кажем, че в гардероба й няма да присъстват тоалетите на някои доста известни дизайнери.

Разочаровани от възгледите на Тръмп, творците бойкотират съпругата му и категорично отказват тя да носи техни дрехи. Марк Джейкъбс, Том Форд и Филип Лим са само част от моделиерите, които заявиха своето решение публично. 

“Нямам никакъв интерес да обличам Мелания Тръмп,” казва Джейкъбс пред WWD. “Лично аз бих вложил енергията си в това да помагам на тези, които ще пострадат от Тръмп и неговите поддръжници.”

Том Форд пък разкрива, че още преди години е бил помолен да създаде дрехи за г-жа Тръмп: “Тогава отказах. Тя не спада към типа жени, които обличам. Освен че съм демократ и гласувах за Хилари, не смятам, че Първата дама би трябвало да носи такива дрехи. Те са прекалено скъпи и това не го казвам в лош смисъл, но тя трябва да може да се асоциира с всички.”

Обикновено жените, заемащи тази позиция се радват на обожанието на модните дизайнери, които се надпреварват кой да й ушие тоалет за специално събитие. Разбира се, за тях това е не само огромна чест, но и огромен медиен интерес. Така например Мишел Обама е виновна за популярността на Джейсън Ву, след като носи негови рокли на встъпването в длъжност на Барак Обама по време на първия и втория му мандат.