Бела Хадид за операцията, за която съжалява, за депресията и самотата

“Три години работих, събуждах се всяка сутрин истерична, обсипана със сълзи и напълно сама”, признава малката сестра Хадид.

Този месец Бела Хадид показва една различна страна на себе си пред модната библия. Зад момичето, което виждаме на бляскавите събития, дефилета и кампании, стоят множество трудности, за които днес тя е най-сетне готова да разкаже.

За пластичната операция, за сравненията със сестра й, за диетите и невъзможните очаквания, за депресията и за всички останали проблеми, които придружават всички нейни дни, дори и успешните – за всичко това споделя Бела пред Vogue.

“Три години работих, събуждах се всяка сутрин истерична, обсипана със сълзи и напълно сама”, започва моделът. “Не показах на никого това. Отивах на работа, плаках на обед в стаята си, приключвах деня си и отивах към който и да е произволен малък хотел, в който престоявах тази вечер, плачех отново, а на сутринта всичко започваше отново”.

Въпреки че от всяка стъпка от работата си в индустрията тя е можела да разчита на сестра си, много пъти именно сравненията с нея са били най-трудни. “Аз бях по-грозната сестра, брюнетката. Не бях толкова готина като Джиджи. Това е, което казваха за мен.  За съжаление, когато ти казват това толкова много пъти, започваш да вярваш.”

“Винаги се питам как това момиче, което има толкова много несигурности, депресия и проблеми с начина, по който изглежда и се храни, което мрази да бъде докосвано и има притеснение от комуникацията с другите – как съм в тази индустрия? Но през годините станах добра актриса. Слагах си усмивката на лицето или изражението, показващо сила. Но винаги имах чувството, че трябва да доказвам нещо. Хората могат да кажат всичко за това как изглеждам, как говоря, как се държа, но във всички седем години не съм пропуснала, отказала или дори закъсняла за ангажимент. Никой не може да ми каже, че не се трудих много”, споделя още тя.

Заради всички негативни коментари обаче още от много малка е чувствала, че трябва да променя себе си. Още на 14-годишна възраст тя се подлага на пластична операция, за да промени носа си – решение, за което днес съжалява.

“Иска ми се да бях запазила носа на предците си”, признава тя, но категорично заявява, че това е единствената интервенция, която е претърпявала. “Хората си мислят, че напълно съм променила лицето си, заради една снимка на мен като тийнейджър, на която изглеждах подута. Почти сигурна съм, че никой не изглежда по същия начин, както е изглеждал на 13 нали? Никога не съм използвала филъри – нека просто поставим край на това. Нямам проблем с това, но не е за мен.”

“Когато те карат да си перфектен всеки ден, във всяка снимка, започваш да гледаш на себе си и да имаш нуждата да виждаш перфектното винаги, а това не е възможно”.

“Имам този синдром на самозванеца, защото хората ме карат да чувствам, че не заслужавам всичко това. Хората имат много какво да кажат за мен, но това, което аз мога да кажа, е, че винаги съм била неразбирана от другите в индустрията и от хората около мен.”

Бела Хадид за депресията и тревожността: “Социалните мрежи не са истински”

Това не е първият път, в който изкусителката, обявена за най-красивата жена на света, е признавала за трудностите, пред които се изправя зад кадър. Прочетете какво още сподели тя за борбата си с депресията през последните години. 

Popular