Бела Хадид за “мъчителната и изтощителна” борба с проблемите с психичното здраве

Причината за добрия стил на Бела Хадид днес се крие във факта, че се е преборила с част от проблемите си с психичното здраве.

До такъв извод стигна тя по време на последното си интервю. Когато я питат как успява всяка сутрин да съставя безупречни тоалети без помощта на стилист, тя отговаря, че през последните две години е била в затруднено състояние по отношение на психичното си здраве и в много дни не е намирала сили да излиза с какъвто и да е тоалет пред папараците.

Сега обаче се е научила да се справя с притесненията и проблемите си до такава степен, че вече съставянето на тоалетите й носи щастие и самоувереност.

“През последната година бе важно за мен да се науча дори само да говоря за стила си, независимо дали се харесва на другите, или не, защото това си е моят стил. Когато излизам навън, си мисля за това какво ме кара да се чувствам щастлива и дали това, което нося, е комфортно за мен или не”, споделя Бела и признава, че най-сетне е научила как да се бори с притесненията.

В интервюто си младата Хадид разказва и защо е решила да сподели откровения пост, с който разкри за проблемите си с психично здраве миналата година.

Вижте още: Бела Хадид за депресията и тревожността: “Социалните мрежи не са истински”

“Имала съм епизоди на депресия, при които, когато майка ми и докторът ми ме питаха как се чувствам, аз вместо да им отговарям им пращах снимка. Беше по-лесното нещо, което можех да направя в този момент, отколкото да описвам как се чувствам.”

Когато сподели снимките в Instagram, тя отправи признание към последователите си, че това, което виждат от нея в социалните мрежи никак не е истинската й страна и на затворени врати през последните години преминава през дълги периоди на депресия.