Алек Болдуин за инцидента на снимачната площадка: “Сърцето ми е разбито”

Разследването вече разкри повече за инцидента на снимачната площадка на “Rust”.

Вчера светът на киното бе разтърсен заради новината за трагичната злополука, при която 42-годишната операторка Халина Хътчинс загуби живота си, а Джоуел Соуза бе наранен след изстрел от Алек Болдуин с реквизитен пистолет. Снощи актьорът разпространи изявление по повода, коментирайки случката за първи път:

“Няма думи, които да изразят ужаса и тъгата ми във връзка с този трагичен инцидент, който отне живота на Халина Хътчинс, съпруга, майка и много ценена наша колега”, написа в Twitter Алек.

“Поддържам връзка със съпруга й и предлагам на него и семейството им подкрепа. Сърцето ми е разбито за нейния съпруг и техния син и за всички, които познаваха и обичаха Халина”.

Вчера от екипа от реквизита Alliance of Theatrical Stage Employees обявиха, че пистолетът е бил зареден с истински патрони, но човекът, който е отговарял за него не е част от техния екип. По-късно стана ясно, че на снимачната площадка не е имало никой от екипа, отговорен за реквизита, а асистент-режисьорът е подал пистолет Алек Болдуин, без да знае, че е зареден с истински патрони, вместо с халосни.

Моменти по-късно Алек продължил сцената, която снимали, в резултат прострелял Халина, а Джоуел, който е стоял непосредствено зад нея, е бил ранен.

Документите, разпространени от полицията, разкриват, че нито Болдуин, нито асистент-режисьорът е знаел, че на площадката е имало зареден пистолет.