Трагичен инцидент по време на снимки: Алек Болдуин простреля и уби оператор, друг е тежко ранен

На снимачната площадка на новия филм на Алек Болдуин “Rust” се е случила трагична злополука вчера.

68-годишният актьор е прострелял оператор и режисьор с реквизитен пистолет, който е трябвало да бъде зареден с халосни патрони.

Операторът Халина Хътчинс, на 42 години, е била застреляна и е починала по-късно, след като е била транспортирана с хеликоптер до най-близката болница. Ранен е и 48-годишният режисьор Джоуел Соуза.

Все още не е ясно как се е стигнало до трагичния инцидент, а снимките са временно спрени, за да бъде проведено разследване.

“Целият екип е потресен от днешната трагедия. Изпращаме искрените си съболезнования на семейството на Халина и нейните близки”, продуцентската компания Rust Movie Productions LLC коментира въпроса. “Спрели сме снимките за филма за неопределен период от време и работим с полицейския отдел на Санта Фе по разследването. Ще осигурим терапевтични услуги на всички, свързани с филма и този трагичен инцидент”.

Филмът разглежда сюжетна линия от 1880 година в Канзас. Болдуин играе известен престъпник, който бяга от закона заедно с 13-годишния си внук, който е обвинен в убийство. Част от актьорския екип са и Дженсън Екълс и Травис Фимел.