Съдовете Flaska структурират чешмяната вода за пет минути

Независимо каква е хигиената ни на живот и с какво се храним, има едно нещо, което неизменно постъпва в тялото ни всеки ден – водата.

В зависимост от възрастта и натоварването ни, дневно се препоръчва да изпиваме средно между литър и половина и два литра вода. От нея и от нейното качество зависи поддържането на жизнените функции на тялото. Затова, готови ли сте да направите радикална промяна в качеството на водата, която пиете?

Съдовете на словенската марка Flaska структурират водата, като променят структурата й до тази на изворната вода – живата вода в природата. Доказано е, че така структурираната вода е с намалена генотоксичност, тоест намалено е опасното действие на съдържащите се в нея опасни вещества и химични елементи (бисфенол А /BPA), антимон и други върху човешкия организъм.

Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които тя се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини.

Как съдовете Flaska променят структурата на водата

Стъклото съдържа 71 % силициев диоксид. Чрез специална технология и устройство, разработени в Германия се програмира стъклото, като това се извършва в условия на ниско-честотно електромагнитно поле. Носители на информацията са силициевите атоми от състава на стъклото.

За положителното действие върху молекулите на водата е достатъчно тя да престои в съда само пет минути. След това, тя е непроменена на вид, но много хора я усещат с по-мек и дори леко по-сладникав вкус. Много интересен е експериментът с лимонадата – при него лимонадата от бутилка Flaska се оказва с по-лек и по-малко кисел вкус от тази, която е престояла в обикновен съд.

Правени са и опити с покълване на житни растения, при които живителните свойства на структурираната вода стимулират семената да покълват по-бързо, отколкото ако са поливани с вода от обикновен съд.

Структурираната вода улеснява и ускорява процеса на хидратация. Това значи, че течността достига по-бързо до клетките и така поддържаме тялото си хидратирано и нивата си на енергия стабилни. Един толкова нужен жест на грижа в днешния начин на живот, който ни изправя пред ежедневни изпитания и стрес!

Flaska предлагат бутилки, гарафа, фруктиера и чаша, като за всички с динамично ежедневие най-полезна и удобна е бутилката. Предлага се в размери от 300, 500 и 750 мл, а ние останахме впечатлени от факта, че бутилката е проектирана така, че да е достатъчно здрава, но и удобна за носене. Това прави бутилката на Flaska незаменим ежедневен спътник навсякъде, за което допринасят и много симпатичните и разнообразни дизайни на калъфите на бутилката (Още от тях разгледайте в галерията).

Действието на бутилката (както и на останалите съдове) остава непроменено минимум четири години, след което малко по малко намалява. Стъклото не бива да се мие в съдомиялна, а само на ръка с вода и обикновен препарат за съдове. От компанията подменят капачката напълно безплатно при възникнали дефекти от употреба.

Освен ползите за здравето ни, бутилката Flaska носи и полза за околната среда. С нея елиминираме нуждата от използването на пластмасови бутилки. От Flaska припомнят, че глобално едва 18% от пластмасата за еднократна употреба се рециклира, а останалата се натрупва във вид на отпадъци.

Още много полезна информация за съдовете за структуриране за вода Flaska можете да получите на официалния им сайт flashka.bg.

Oще Здраве от MissBloom:

В кои храни се съдържат най-важните витамини

Колко месо е полезно да ядем и защо?

Защо е полезно да тренираме по 10 минути

 

Hero SliderPopular