Потвърдено: Здравият сън е най-доброто средство за подмладяване

7. Телевизорът в спалнята пречи на съня. Светлината и електрическата енергия от вашия телевизор може да ви държи дълго време будни, дори след като сте го изключили. “Изкуствената светлина пречи на производството на мелатонин, което е необходимо за сън”, казва Мигрон. “Вие трябва да изключите електрониката два часа преди да си легнете и да съхранявате спалнята си хладна, тъмна и тиха”.

8. Сменявайте често чаршафите и калъфките на възглавниците си, ако искате да имате хубава кожа. Д-р Граф обяснява, че ако спите на една страна, най-вероятно ще видите повече бръчки от тази страна на лицето си, защото триенето с възглавницата може да допринесе за постоянни бръчки по лицето си. Тя предлага да спите на копринени калъфки, при които триенето не е толкова голямо. Граф съветва да смените и матрака си, ако спите на него повече от 8 години.

9. Новите проучвания казват: лош сън = лоша коса. Причината се крие в това, че въртене в леглото цяла нощ причинява късане на космите и допринася за цъфтящи краища. Лондонският коафьор Майкъл ван Кларк препоръчва да спите на копринена калъфка. Ако пък имате дълга коса, задължително я сплитайте на хлабава плитка.

Изводът е един – ако искате да се наслаждавате на по-хубава кожа и коса, спете поне по 8 часа на нощ и не прекалявайте с алкохола!


Как да се справим с пролетната депресия?
Как да разберете дали някой ви лъже
5 съвета за по-добър старт на деня