По-стегнато тяло, повече оргазми: ето как!

Схващането, че спортуващите хора са по-добри в леглото, не е напразно. Нуждаете ли се от още една причина, за да се надигнете от леглото и да направите нещо за тялото си?

Ако тренирате, не само ще изглеждате по-добре и ще имате по-високо самочувствие, но и си гарантирате повече оргазми. Експертите споделят, че трябва да се насочите към тренировките за долната част на тялото. Така хем работите за по-стегнато дупе, хем ще се радвате на по-голямо удоволствие в леглото.

По-малко килограми, по-добър секс. Дали?

Лесли Хауърд, експерт по йога, специализиран в движенията, които спомагат за проблемите на таза казва: “Някои жени имат твърде стегнати мускули на тазовото дъно, докато при други те са направо слаби. И в двата случая това пречи на сексуалния си живот”, категорична е Хауърд. “Ако сте твърде стегнати, може да почувствате болка или раздразнение по време на секс. Ако не са достатъчно здрави, мускулите на тазовото дъно не се позволява достатъчно силно свиване, което е нужно за един оргазъм.”

Колко калории горим по време на секс?

За да определите какъв е вашият случай, Хауърд препоръчва да масажирате района около сядащите кости с ръка над дрехите си. Ако почувствате прекалена стегнатост, вероятно мускулите на тазовото ви дъно са прекалено напрегнати. В противен случай, може да се възползвате от следните упражнения за стягане на мускулите. Няма да ви отнеме повече от 15 минути.

Застанете с крака с ширина на раменете, като пръстите сочат леко навън. Клекнете, колкото ви е възможно по-близо до пода, като подпирате ръцете отпред. Ако мускулите на тазовото дъно са прекалено стегнати, опитайте се да изтласкате дупето нагоре и върнете в начална позиция. Ако пък те са прекалено слаби, пъхнете избутайте ханша напред, за да разтегнете мускулите. Направете 3 серии от по 10 повторения.

Застанете с крака на ширината на раменете. Отпуснете горната част на тялото напред, сложете ръце на пода и вирнете дупе към тавана. Задръжте за няколко секунди и бавно върнете в изходна позиция. Направете 3 серии по 10 повторения.

Можете ли да направите вагината си по-стегната?

От изправена позиция, с крака на ширината на раменете започнете да отпускате тялото напред. Разстелете пръстите на ръцете широко и се подпрете на тях. Вдишайте и подвдигнете петите от пода, като вирнете дупето към тавана. Поддържането на леко огънати колене ще засилите мускулите на таза, а ако са прекалено стегнати се съсредоточите върху натиска на петите в пода. Направете 3 серии от по 10 повторения.

Застанете на длани и колене, пуснете дясното коляно напред да дойде между дланите и отпуснете левия крак назад, като опитате да изправите коляното, седалището е добре да седне на пода, а коляното на десния ви крак да сочи напред и да е горе долу на една линия с левият. Приберете стъпалото на десният крак близо до седалището и когато се почувствате удобно в позата поставете двете длани върху дясното коляно и останете така за 15 секунди, опитайте да сгънете левият крак и с лявата ръка да придърпате стъпалото към тялото ви. Задръжте за 10 вдишвания. Повторете 3 пъти.

Легнете настрани с бедра едно върху друго и колене, сгънати на 45 градуса. Повдигнете коляното възможно най-високо, без да премествате таза. Не позволявайте на долния крак да се премести от пода. След лека пауза, върнете в начална позиция. Повторете и от другата страна. Направете 3 серии с по 10 повторения на всяка страна.

Стегнете с едно упражнение дупето, бедрата и… вагината

Легнете на пода с крака на пода, сгънати в коленете. Започнете да повдигате таза нагоре така че тялото да формира права линия от раменете до коленете. Останете в горната позиция за 10 вдишвания и върнете в начална позиция. Повторете 3 пъти.

Едно от най-добрите упражнения за крака са нападите. От изправена позиция направете крачка напред с ляв или десен крак. Спуснете задния си крак, така че коляното да е почти на нивото на петата на предния крак, като образуват 90-градусов ъгъл. Върнете в в изходна позиция. Повторете 10 пъти с двата крака.направете три серии.