Колко калории горим по време на секс?

Може би сте се питали колко точно калории горим, докато палуваме с гаджето (и не само) под завивките.

Е, оказва се, че креватните упражнения са много по-добри дори от ходенето. В това се кълнат канадските учени, които са направили изследването.

Средностатистическото времетраене на секса е 24,7 минути и това време горим около 69 калории. Нечестно е, но мъжете топят цели 104 калории. Учените от Квебекския университет в Монреал изследвали 21 хетеросексуални двойки на възраст между 18 и 35 години по време на цели четири сексуални акта.

Така за два часа креватни удоволствия ще изразходвате въглехидратите и мазнините от вечерятя. А гънките от задната страна на бедрата ще изчезнат без да разберете.

Други изследвания пък казват, че най-много калории се изразходват по време на любовната игра. Оргазмът отнема между 87 и 160 калории в зависимост от това дали е истински или симулиран.

Освен това редовният полов живот подобрява и обонянието на човека, тъй като нараства количеството на хормона пролактин в човешкия организъм. Пак заради него намалява и вероятността да ви тръшне грип, настинка или депресия.

11 неща, които никога да не правите заради мъж
Ще хванете повече мухи с мед, отколкото с оцет!
Трябва ли да прекъснем всякакъв контакт с бившия си?