Коремни преси всеки ден – най-бързият начин да оформим талията?

50 повторения на ден за един месец – какви са резултатите след него?

От две години насам предизвикателството, което ни кара да правим коремни преси в продължение на 30 дни непрестанно циркулира в мрежата. И има защо – снимките на хората, които са приключили с 30-дневните тренировки са доста впечатляващи и лесно биха мотивирали всеки да се пробва.

Но отдавна знаем, че тези кадри могат да бъдат лъжовни, затова и преди да сме легнали на тренировъчната постелка, нека опитаме да проверим дали резултатите са мит, или реалност.

Идеята зад предизвикателството

Мускулите в коремната област са онази част от тялото ни, която почти постоянно е под напрежение, затова и при тях възстановяването е значително по-бързо. Това ги прави най-подходящи за ежедневни тренировки.

Тренировка за стегнат корем… директно от леглото

Вероятно и точно това е била причината някой да започне това предизвикателство първоначално. Останалите мускули от тялото ни по-трудно биха издържали на подобно напрежение и всъщност е лоша идея да ги тренираме всеки ден.

Но дава ли това резултати?

Хората, които са приключили с предизвикателството, споделят, че наистина виждат промяна в коремната си област и се чувстват по-мотивирани да продължат да тренират.

Това до голяма степен се дължи на факта, че си създаваме навик. Макар и в началото на предизвикателството да ни е трудно да правим по 50 коремни преси на ден, накрая те стават значително по-лесна задача и отнемат по-малко време.

Защо трупаме мазнини в точно определени зони на тялото

Скоро след това навикът се прехвърля и върху други аспекти от ежедневието ни и ставаме по-склонни да поддържаме правилна диета и да вмъкваме още упражнения в деня си.

Това прави предизвикателството перфектно за хората, които осъзнават, че трудно успяват да се мотивират да са редовни във фитнеса.

С какво да внимаваме?

Въпреки че коремните преси са може би най-често срещаните упражнения за корем, много хора не осъзнават колко грешно ги изпълняват. А ако продължително време всеки ден тренираме неправилно, можем да си навлечем много травми.

За да не бъркате, стремете се да пазите гърба и врата изправени в една линия и при повдигането от земята гледайте успоредно на вас към тавана. Ако слагате ръцете си зад главата си, не ги хващайте една за друга, а само с показалеца и палеца леко придържайте главата и врата.

Insta-фитнес с домашни упражнения за цялото тяло