Кога е най-лошото време за различните упражнения

Движението трябва да е част от нашето ежедневие във всеки един момент, за да се чувстваме добре не само физически, но и психически.

Всички сме наясно с безбройните ползи на гимнастиката, но фитнес експертите издават, че резултатите за всеки вид упражнения зависят от времето, в което ги правим. И противно на много схващания, че е по-полезно да тренираме сутрин, то това не се отнася за всички упражнения.

Най-кратката тренировка с гарантирани резултати

Клиничният психолог Майкъл Бреус, дава отговор в книгата си The Power of When кога е най-лошото време за:

Тичане: 6 часа сутринта
Този факт определено ни изненада, тъй като мнозина от нас правят своя джoгинг именно в ранната утрин, преди да се отдадем на ежедневните задачки. Бреус обаче заявява, че в този момент рискът от наранявания се увеличава. Защото температурата на тялото ни е все още много ниска и мускулите и ставите ни са по-уязвими към стрес, контузии и разкъсвания. Той препоръчва да изчакаме поне час и половина от момента, в който се събудим, за да вдигнем температурата на тялото и да намалим риска от нараняване.

Стегнете тялото, докато вършите ежедневните неща

Отборни спортове: Рано сутрин
Ранната утрин не е подходяща и за отборните спортове, а причината отново се крие в големия риск от нараняване. Освен това в този момент кортизола и нивата на тестостерона са високи и играчите няма как да се насладят на играта.

Йога: Рано сутрин
Сутрешната йога може да бъде популярна, но не е най-добрият избор. Тялото все още не се е затоплило достатъчно, за да може да направи дълбоките разтягания, които се налагат при различните пози и следователно може да се получат наранявания. Йогата сутрин е подходяща само за наистина напреднали с движенията хора.

Почивайте повече, за да постигнете мечтаната форма

Силови тренировки: 6 часа сутринта
Температурата на тялото все още е на много ниско ниво рано сутринта. Ако тренирате с гирички или с уредите във фитнеса, когато тялото ви все не е достатъчно затоплено, не само, че по-лесно ще се нараните, но и нямате да постигнете желаните резултати, а дори може да се стигне до увеличаване на теглото.