Стегнете тялото, докато вършите ежедневните неща

Ако по цял ден офиса седите пред компютъра, възползвайте се от времето, което прекарвате у дома и тренирайте.

Но не си мислете, че ще трябва да се заловите за усърдна работа. Тук сме намерили няколко много лесни упражнения, с които накарате мускулите си да работят. Ето ги и тях:

Стягане на тазовите мускули
Може да го правите и докато седите, така че ако чакате на светофара в колата – действайте. Говорили сме си за упражненията на Кегел. Силата в тази част на тялото помага за храносмилането, стойката, отделителната система и, да не пропуснем най-важното, секса.

Може да стягате тазовите мускули и докато вървите, а това ще подобри значително стойката ви, защото тазът трябва да е с правилна позиция. Когато успешно натоварите тазовите мускули, ще усетите опашката в основата на гръбначния стълб леко да мърда напред, както и леко стягане на долните коремни мускули. Ако не усетите напрежение и в коремните мускули, значи тазът не е в правилната позиция за упражнението.

Балансирайте изправени
Това може да опитате, докато чакате градския транспорт. Застанете на един крак за 30 секунди. Ако имате добра стойка, което означава, че скелетът ви е в една линия, тялото ви няма да се клати. Имате и няколко варианта, стига да не ви притеснява, че около вас има хора. Вдигнете крака, сгънат в коляното до височината на талията, или го изнесете назад. Балансирането действа на мускулите и на двата крака, както и на абдоминалните мускули, които работят за да стабилизират гръбнака.

Стискане на вътрешната част на бедрата
Почти всяка жена би се възползвала от малко повече тонус за вътрешната част на бедрата, това е класическата зона на дисбаланс в тялото. В зависимост от това дали носите чанта, куфарче или раница, поставете я между бедрата, краката ви са разтворени толкова, колкото е широка чантата, и стиснете. Може да комбинирате това със стягане на тазовите мускули.

Петите нагоре
Повдигнете петите, така че да застанете на възглавничките, а не изцяло на пръсти.